Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Afganistan Sağlık Sektöründe Blockchain Kullanacak

Kripto para birimleri yükselişlerini sürdürürken, bunların altyapısını oluşturan blockchain teknolojisi de kesinlikle oldukça önemli bir seviyeye geldi ve dünyanın dört bir yanında kullanım elde etmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Hindistan hükümetinin blockchain projesine hız vereceği haberinden sonra, Afganistan da benzer bir gelişme duyurdu. Afgan hükümeti FantomOperations isimli bir blockchain firması ile mutabakata vardı ve ülkenin sağlık sektöründe blockchain kullanılacağının müjedsini verdi.

27 Kasım tarihinde yayınlanan basın açıklamasına göre blockchain teknolojisi temel olarak sahte ilaçların tespit edilmesi, hastanelerde dijital kayıtların oluşturulması ve bütün her şeyin dijitalleştirilmesi için kullanılacak. Afgan Kamu Sağlığı Bakanı Ferozuddin Feroz konu hakkında yaptığı açıklamada elektronik hükümet sisteminin önemli bir adımının blockchain ile atılacağını ifade etti. Blockchain’in hız, kesinlik ve uzun süreli kayıt tutma için birebir olduğunu aktaran Bakan, bunun önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment