Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Afrika Merkezli Kripto Para Borsası Paxful, Aylık 40 Milyon Dolar İşlem Hacmine Ulaştı

Afrika merkezli kripto para borsası Paxful, yaptığı açıklama ile aylık 40 milyon dolarlık bir işlem hacmine ulaştıklarını açıkladı. Bu gelişmenin, dünyanın en fazla sefalet çeken ve bankaların  etkisinin pek az hissedildiği Afrika bölgesinde Blockchain gelişmeleri için hayli önemli olduğu yönünde yorumlar yapılıyor.

Özellikle birçok analist ve haber kaynağı Blockchain piyasasındaki son gelişmeleri takip etmek için sistemin büyük ivme kazandığı ve artık neredeyse gündelik yaşamın bir parçası haline geldiği Asya, Avrupa, Birleşik Devletler ve Kuzey Amerika kökenli piyasaları adeta didik ediyor. Ancak, tüm bu gerçeklere rağmen, dünyanın belki de en geri kalmış kıtası olan Afrika’da da, kripto para piyasaları artık ciddi bir momentum yakalamaya başladı. Özellikle Bitcoin’in, Afrika merkezli borsalarda yakaladığı günlük işlem hacmi, son dönemde çok ciddi bir artış gösteriyor.

P2P bir kripto para borsası olan ve Afrika merkezli idare edilen Paxful, kıtanın en büyük borsalarından biri olarak dikkat çekerken, şirket; açıkladığı verilerde aylık Bitcoin işlem hacminin 40 milyon dolar olduğunu duyurdu. Paxful yöneticileri, yaptıkları açıklama ile Afrika bölgesi gibi, internet üzerinden finansal pazar açığı bulunan bir yerde yakaladıkları ivmenin çok değerli olduğunu belirtirken, sadece işlem hacmi için değil; kıtanın ekonomik geleceği için de dünya standartlarını yakalamaya başlamasının; kendileri için büyük bir haber olduğunu belirttiler.

Daha önceki dönemlerde genelde Batı toplumlarının yatırım ve birtakım banka işleri için biçilmiş kaftan olduğunu düşünen büyük yatırımcıların da, son dönemde kıtadaki faaliyetlerini arttırdıkları belirtilirken, bu durumun da gayet sevinçle karşılandığı belirtildi.

Afrika kıtasında insanların kripto paralar ile haşır neşir olma seviyesinin gün geçtikçe arttığı belirtilirken, birçok Afrikalı insanın son dönemde kripto para cüzdanı edindiği ve kripto paralarını buralarda sakladığı belirtiliyor. Kıtada özellikle mobil telefonlar üzerinden kripto para ticaretinin hacmi de gittikçe artarken, Afrika’da ikamet eden insanların kendi devlet paralarının gerek değersizliği gerekse de çok çok fazla değişken fiyatlara sahip olması nedeniyle, kripto paraları tercih ettiği ifade ediliyor.

Aslında ana akım medyada Bitcoin’in fiyatlarındaki değişkenliğin, ürünün güvenilirliğini azalttığı yönünde birçok haber okunsa da, Afrika uluslarının kendi paralarının çok çok daha kötü durumda olduğu ve bu durumun halkı artık canından bezdirdiği de gelen haberler arasında. Öyle ki, Express gazetesi, Afrika’da, Bitcoin’e artan ilgili ”Kripto paralar, buradaki insanlara finansal bir stabilite sundu ve en önemlisi ülkelerindeki politik değişkenliklerden etkilenmeyen bir para birimine sahip olan insanlar, bu durum karşısında çok mutlu.” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili konuşan Paxful’un kurucularından Ray Youssef, şu ifadeleri kullandı:

”Yakaladığımız ivmeden memnunuz ve devam etmesini umuyoruz. Afrika halkı, artık ellerindeki birikimi kripto paralara yatırıyor ve zenginliklerini hiperenflasyondan koruyorlar. Örneğin, Nijerya’nın ulusal para birimi Naira, son iki yıl içerisinde Dolar ve Euro karşısında tam %90 değer kaybetti. Ancak Bitcoin, aynı süre zarfında Dolar ve Euro karşısında yaklaşık %1.000 değer kazandı.”

Sadece Nijerya değil, Zimbabwe vatandaşlarının da birikimlerini bağlamak için Bitcoin’i tercih ettiği belirtiliyor. Ülkede bir dönem Bitcoin’e ilgi o kadar yoğundu ki, Kasım 2017’de Bitcoin dünyanın geri kalanında 8 bin dolardan işlem görürken, aynı tarihlerde Zimbabwe merkezli Golix adındaki Bitcoin borsasında, bir Bitcoin fiyatı tam 14 bin dolardı.

Paxful ve diğer Afrika merkezli kripto para borsaları, kullanıcılarına hem Bitcoin ve diğer kripto para ticareti yapabilme, hem ICO’lara katılıp yatırım yapabilme ve hem de limit olmaksızın ticaret yapma şansını sunuyor. Borsanın aynı zamanda Afrika vatandaşlarının dünya genelinde diğer borsa araçlarına da ulaşmasına aracılık ettiği biliniyor.

Tüm bu verileri ve halkın kripto paralara duyduğu ”İhtiyacı” göz önüne alırsak, Afrika piyasası birçok girişimci ve büyük şirket için adeta saklı ve açığa çıkarılmayı bekleyen bir potansiyel. Paxful borsası, bunu başaran ilk firmalardan biri oldu.

Paxful borsasının kurucularından ve aynı zamanda bir Filozof olan Ray Youssef, bunun farkına varan ilk kişilerden olduğunun farkında ve, yakın dönemde kıtada daha büyük gelişmeler olacağı fikrinde…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • M
    Posted 27 Mart 2018 - 14:00 14:00

    günde 150 btc lik işlem yapan borsanın haberini de yapıyorsunuz ya, helal olsun. Bitcoin düşüşle geçince yapacak haber kalmadı ellaam.

    • Fatih TAŞDEMİR
      Posted 27 Mart 2018 - 14:24 14:24

      Afrika merkezli bir borsanın aylık işlem hacminin 40 milyon dolara ulaşması dünya üzerinde bitcoin ticaretinin yaygınlığı hakkında bizlere göz kırpıyor bir nevi. Biz de bu sebepten bu haberi akışımıza dahil ettik. Bizi takip ettiğiniz ve değerli yorumunuz için teşekkür ederiz 🙂

Leave a comment