Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Afrika’daki Kripto Para Borsaları Güvenlik Sistemlerini Geliştiriyor

Afrika, kripto para piyasaları için aslında son derece önemli bir bölge olarak görülüyor. Kıta içinde yer alan dev kripto para borsaları, birçok müşteriye sürekli olarak hizmet verse de, güvenlik konusunda yapılan çalışmalarda bu borsalar genelde sınıfta kalıyor.

Konuyla ilgili çıkan haberlerde, hackerların sürekli olarak saldırı girişimlerine maruz kalan Afrikalı kripto para borsalarının, bundan ötürü güvenlik sistemlerinde iyileştirmeye gitmeye hazırlandığı ifade edildi.

Yatırımcıların paralarını korumak için ciddi bir çaba sarf eden Afrikalı yetkliler, aynı zamanda dolandırıcılık ve sahtekarlık vakalarının önüne geçmek için de çalışıyor. Konuyla ilgili bir görüş bildiren Uganda merkezli Coinpesa isimli kripto para borsasının CEO’su Suleiman Murunga, şunları söyledi:

”Sistemimize son dönemde gelen saldırıların sayısı çok arttı. Biz de, bunlarla şimdilik baş etmeyi başardık ve bu tehditleri savuşturduk. Ancak bu bir öğrenme süreci ve bu durum bize, kendimizi geliştirmemiz gerektiği yönünde yapılmış bir uyarıydı. Artık bu tarz kötü niyetli kişileri daha erken tanıyıp ona göre önlem alabilmek için çalışıyoruz.”

Murunga, borsada işlem yapan müşterilerden sadece çok az bir kısmının varlıklarının internet üzerindeki cüzdanlarda depolandığını belirtirken, genel manada kullanıcıların portföylerinin çok büyük bir kısmını, offline cüzdanlarda depoladıklarını ve müşterilerinin bu noktada içlerinin rahat etmesi gerektiğini ifade etti. Başarılı yönetici bu sayede olası bir hack saldırısından en az hasarla çıkmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment