Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Airbnb, Ödeme Seçeneklerine Kripto Paraları Ekleyecek Olabilir

Halihazırda yatırım aracı olarak yaygın şekilde kullanılan kripto paralar, yakın gelecekte Airbnb aracılığıyla konaklama ücretlerini ödemek için de yaygın şekilde kullanılmaya başlayabilir.

Airbnb’nin CEO’su Brian Chesky, bu hafta sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla takipçilerine, “Airbnb 2022 yılında herhangi bir projeyi hayata geçirebilecek olsa, bu ne olurdu?” sorusunu yöneltti.

Chesky’nin sorusuna gelen binlerce yanıt arasında, takipçilerin en çok tercih ettiği şey Airbnb’nin ödeme seçenekleri arasına kripto paraları da eklemesi oldu.

Airbnb CEO’su, takipçilerin kripto paralara yönelik gösterdikleri talebin ödeme işlemleriyle sınırlı olmadığını ve dijital tokenlarla ilgili daha farklı fikirleri de kapsadığını belirtti.

Chesky, takipçilerden gelen yanıtlar doğrultusunda içerisinde kripto paraların da bulunduğu yedi maddelik bir liste hazırladıktan sonra, “Bunların zaten çoğunun üstünde çalışıyoruz, şimdi diğerlerini de inceleyeceğiz!” açıklamasında bulundu.

Airbnb’nin CEO’su, kasım ayının ortasında katıldığı bir podcast sırasında şirket olarak kripto para sektörünü “uzun süredir takip ettiklerini” belirtip, “Seyahatlerde yaşanan devrime benzer şekilde, kriptoda da bir devrim yaşanıyor. Hem Airbnb’nin hem kriptonun, güven [kavramıyla] ilginç bir ilişkisi var.” ifadelerini kullanmıştı.

Günümüzde dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase’in kurucusu Brian Armstrong, geçmişte Airbnb ekibinde görev almıştı. Chesky, Armstrong’un Coinbase’i kurmasıyla ilgili olarak, “Onun yaptığı şeylerden gerçekten gurur duyuyorum” demişti.

150 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Airbnb, 2021’in üçüncü çeyreğinde 2.2 milyar dolar gelir elde etmiş ve şu ana kadarki en iyi dönemini yaşamıştı. Şirket 2013 yılından bu yana toplamda 336 milyar dolarlık işlem hacmi elde etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!