Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Airdrop Yapmaya Hazırlanan Projeden 2,2 Milyar Dolarlık Coin Şoku

Starknet ekibi, önümüzdeki birkaç gün içerisinde airdrop yoluyla 728 milyon STRK token dağıtacak.

Airdrop sırasında yaklaşık 1,3 milyon cüzdana 700 milyondan fazla token dağıtılacak. Ancak Starknet geliştiricileri, topluluğu şaşırtan bir karar alarak airdrop yapıldıktan birkaç hafta sonra 1,3 milyar STRK token’ın daha kilidinin açılacağını açıkladı.

Bu tokenlar, projenin ana geliştiricilerine ve yatırımcılarına dağıtılacak. Piyasa öncesi verilere bakılacak olursa bunların toplam değeri yaklaşık 2,2 milyar dolar olabilir.

Kilitler, token Kasım 2022’de oluşturulduğu dönemde izlenilen politika yüzünden bu kadar erken açılıyor. STRK token, oluşturulduğu tarihten sonra projenin yönetimiyle ilgili kararlarda söz sahibi olmak için kullanılabildi ancak başka cüzdanlara transfer ettirilemedi ve alınıp-satılamadı.

Kullanıcılar, önümüzdeki hafta yapılacak airdrop sonrasında alım-satım yapmaya başlayabilecek.

StarkWare CEO’su Eli Ben-Sasson, “1,3 milyon alıcı, teslim edildiği anda likit olan tokenlar alacak. Starknet’i mümkün kulmak için çaba gösteren ve para yatıran diğer kişiler ise tokenlarının üçte birinin açılması için nisan ayına kadar bekleyecek ve daha sonra aylık olarak token açılacak.” dedi.

Endless Clouds’un kurucusu Loopify ise tokenların kilidinin airdrop’tan bu kadar kısa süre sonra açılmasının, ekibin “itibarını zedelediğini” düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!