Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Akbank Yöneticisi, Ripple Ortaklığı ile İlgili Önemli Bilgiler Verdi

Türkiye bankacılık sektörü de, Blockchain ve kripto para furyasından ister istemez etkilenmiş durumda. Bu konu, hiç şüphesiz birçok kişinin ilgisini çekiyor ve bu noktada yoğun bir mreak kaçınılmaz olarak gündeme geliyor. Son olarak, Kadir Has Üniversite’nin ev sahipliğini yaptığı Blockchain Fest’te konuyla ilgili konuşan Akbank’da İnovasyon’dan sorumlu yönetici Murat Bitirici, Ripple ile iş birliği haberlerine açıklık getirdi.

Kendisinin de katılımcı olduğu bir konuşma seansının sonrasında salondaki izleyicilerden gelen Akbank ve Ripple ortaklığı ile ilgili bir soruya, Bitirici şöyle yanıt verdi:

”Şu anda implementasyon için çalışmalar yapıyoruz. Yakın dönemde bunların tamamlanacağını umuyoruz. Teknoloji konusundaki araştırmalarımız bununla da sınırlı değil. Geleceğin bankacılığında Akbank’ın yer alabileceği potansiyel kullanım alanları üzerinde çalışıyoruz. Ne yapabiliriz, bir yandan da ona bakıyoruz. Son dönemde işler çok iyi gidiyor.”

Akbank ve Ripple’ın bankacılık sektöründe çalışma isteği bir süredir gündemdeydi. Ripple, bilindiği üzre kendi kripto parası XRP’nin yanı sıra esas olarak bankacılık sektörüne sunduğu benzersiz çözümler ile dikkat çekiyor. Ripple ile Türkiye’de ilk olarak çalışacak olan banka ise, Akbank olacak gibi görünüyor.

Murat Bitirici’nin açıklamaları ışığında, yakın gelecekte daha somut gelişmelerin olmasını beklemek mümkün. Bilindiği üzere Ripple firması başta İngiltere ve Avrupa Birliği ülkeleri bankaları olmak üzere dünya genelinde çok fazla sayıda bankaya hizmet veriyor. Bunların arasında İspanyollar’ın dev bankası Santander de yer alıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment