Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Akıllı Kontrat Şirketi Mali Sorunlar Yüzünden Kadrosunu Küçültmeye Başladı

Akıllı kontrat denetleme şirketlerinden Hosho, çalışan kadrosunun yüzde 80’lik kısmının görevine son verdi.

Şirketin kurucularından olan Hartej Sawhney tarafından yapılan açıklamalara göre Hosho, kadrosundaki çalışanların çok ciddi bir kısmıyla yollarını ayırmak zorunda kaldı. Sawhney, tüm bu işten çıkarmalara rağmen Hosho’nun hala alanının önde gelen şirketlerinden biri olduğunu söylüyor.

Sawhney, Husho’nun çeşitli sorunlar nedeniyle çalışanları işten çıkarmak zorunda kaldığını söylüyor. Sawhney’nin açıklamalarına göre bu sorunlar arasında ilk dijital para arzı (ICO) piyasasının durgunluğu ve kripto para piyasasındaki fiyat düşüşleri gibi şeyler var.

Sawhney, şirket olarak son zamanlarda özellikle otomatik araç kullanımı konusunda yeni adımlar attıklarını ancak ellerine gelen akıllı kontrat denetleme tekliflerinin sayı bakımından azaldığını vurguluyor. Sawhney’nin açıklamalarına göre şirketin artık denetim yapmak için çok fazla mühendis çalıştırmasına gerek kalmadı. Sawhney, Hosho’nun şu anki amacının “büyümekten” ziyade “ayakta kalmak” olduğunu söylüyor.

Hosho mali açıdan zorlu bir dönemde geçiyor olsa da yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. Şu sıralar ayakta kalmak ve iflas etmemek için mücadele veren şirket, son bir umut olarak halihazırda yürüttüğü çalışmaların ölçeğini genişletmeyi planlıyor.

Sawhney’nin açıklamalarına göre şu anda Kuzey Amerika ve Avrupa bölgelerinde hizmet veren Hosho, bu hizmetlerini zaman içerisinde Güneydoğu Asya’ya da yaymak istiyor.

Kripto para piyasasında yaşanan düşüş yalnızca Hosho’nun değil Bitmain gibi oldukça büyük çaplı şirketlerin de olumsuz etkilenmesine yol açtı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment