Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aktif Bitcoin Arzı 6 Ayın En Yüksek Seviyesine Çıktı

Bitcoin’in üçüncü blok ödülü yarılanmasına her geçen gün daha da yaklaşıyoruz ve artık 3 hafta gibi bir zaman kaldığı biliniyor. Koronavirüs salgınına denk gelen bu Bitcoin Halving, birçok analistin tahminlerinin de ötesinde sonuçlar doğurabilir. Özellikle dünya çapındaki hükümetlerin sınırsız para basması ve parasal genişlemeye gitmesi, zaten sınırlı arza sahip olan BTC’nin blok ödülü yarılanması ile daha da düşük bir enflasyon değerine ulaşmasına neden olup  BTC’nin rekor kırmasını sağlayabilir.

Bitcoin’in Toplam Arzı Yeni Rekor Kırdı

Aslında ağdaki birtakım gelişmeler de bu yönde adımlar atıldığını gösteriyor. Glassnode tarafından yayınlanan verilere göre Bitcoin’in aktif arzı 6 ayın rekor seviyesine yükseldi. Glassnode temel olarak son 3 ile 5 yıllık süre boyunca cüzdanlarındaki BTC’leri kullanan kişilerin arttığını ve söz konusu BTC’lerin toplam arzının 1.082.855,022’ye ulaştığını rapor etti.

Bu da aslında insanların daha fazla BTC alımı yapmaya başladığını gösteriyor. En son bu seviyelere ulaşılan tarihin 16 Nisan 2020 olduğu görülüyor ve bu da son haftalarda rekor üzerine rekor kırıldığı anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment