Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alameda ve FTX’in Bu Şirkete Ne Kadar Yatırım Yaptığı Ortaya Çıktı: Zarar Ederken Bile Devam!

Sam Bankman-Fried’ın kurucusu olduğu şirketler FTX ve Alameda’nın, İzlanda merkezli madencilik şirketi Genesis Digital’e milyar dolarlık yatırım yaptığı ortaya çıktı.

Bloomberg haberine göre Alameda ve FTX, madencilik şirketi Genesis Digital Assets‘e 1,15 milyar dolar yatırım yaptı. Raporda göre özellikle Alameda’nın en büyük yatırımlarından birinin bu olduğu ortaya koyuldu. Şirket, Bitcoin düşerken ve yükselen enerji maliyetleri sektöre zarar verirken bile firmaya para akıtmaya devam etti.

Öte yandan Genesis Digital özelinde yaklaşık 3 yıldır devam eden bir dava bulunuyor. Bu davanın ilk aşamalarında şirkete ait 500.000 ekran kartına el konulmuştu. Çin Yüksek Halk Mahkemesi tarafından haziran ayında açıklanan kararlar ise Genesis için olumlu oldu. Gelinen son aşamada söz konusu milyonlarca dolar değerindeki madencilik ekipmanının şirkete iade edilmesi planlanıyor.

Alameda tüm faktörler kötü bir gidişata işaret ederken para harcamaya devam etti ve yatırımını 4 farklı zaman diliminde yaydı. Yatırımın 100 milyon dolarlık ilk kısmı 2021 yılının Ağustos ayında yapıldı. Ardından 2022 Ocak ayında 550 milyon dolar, şubat ayında 250 milyon dolar ve nisan ayında 250 milyon dolar daha yatırım yapıldı. İflasın ardından ortaya çıkan detaylı bilanço raporlarına göre bu 1,15 milyar dolarlık yatırım şirketin en büyük girişim yatırımı olarak kayıtlara geçti

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!