Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alchemy Coin CEO’su 7 Milyon Dolar Çaldı

Alchemy Coin CEO’su, birden fazla dolandırıcılık yaparak 7 milyon dolar çaldı. Suçunu kabul eden dolandırıcı, 80 yıllık hapis cezasıyla karşı karşıya.

ABD Adalet Bakanlığının açıklamalarına göre; Sheng-Wen Cheng, Justin Cheng gibi isimlerle bilinen ve kendisini girişimci olarak tanıtan Tayvanlı dolandırıcı, Alchemy Coin ve diğer şirketleri için Covid-19 destek kredisine başvurdu. Cheng, sahte belgelerle milyonlarca dolar elde etti.

Pandemi yardımlarını kötüye kullandı

Avukat Strauss’un ifadelerine göre, Sheng-Wen Cheng Covid-19 kapsamında devletin küçük işletmeler için sağladığı krediye başvurdu ve SBA ve birkaç bankaya sahte belgeler sunarak kredi aldı.

Cheng, kredi başvurularında sahip olduğu şirketlerde 200’den fazla çalışanı olduğunu ve aylık bazda toplam 1.5 milyon dolar maaş ödediğini beyan etti. Fakat Cheng’in şirketlerinde çalışanların sayısının 14’ü geçmediği belirtiliyor.

Para nereye gitti?

Avukata göre Cheng, paranın büyük bir kısmını lüks eşyalara harcadı. Cheng, bir daire için 17.000 dolarlık kira bedeli öderken 50.000 dolarlık mobilya harcaması yaptı. Ayrıca Mercedes ve 40.000 dolarlık Rolex saat alan dolandırıcı; Gucci, Chanel, Burberry gibi lüks markalara 37.000 dolarlık harcama da yaptı.

SEC dava açtı

Dolandırıcı, Alchemy Coin ve diğer şirketleri aracılığıyla menkul kıymet dolandırıcılığı yapmakla suçlanıyor. ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), Cheng’in ICO için 400.000 dolardan fazla para aldığını öne sürüyor. SEC, şikayetini New York bölge mahkemesine sundu.

Seksen yıla kadar ceza alabilir

Mahkeme, Chang’in işlediği suçlar kapsamında maksimum 80 yıl hapis cezasına çarptırılabileceğini ancak bu kararın hakim tarafından verileceği belirtiliyor. ABD bölge yargıcı tarafından suçlu bulunan Cheng, 3 Ağustos 2021’de hüküm giyecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!