Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alexander Vinnik’in Duruşması Fransa’da Yapılabilir!

Büyük çaplı Bitcoin dolandırıcılığı ile itham edilen Alexander Vinnik, Yunan cephesinden yapılan açıklamaya göre suçlu iadesi ile Fransa’ya gönderilebilir.

Yunan Adalet Bakanı Konstantinos Tsiaras tarafından yakın zamanda yapılan bir açıklamada, Rus vatandaşı Vinnik’in gönderimi için herhangi bir tarih belirlenmediği vurgulandı. Vinnik milyarlarca dolarlık kripto para fonunu aklaması ve suçlulara yardım etmesi ile suçlanmakta. 2017 yılında Yunanistan içerisinde tatildeyken ABD tarafından gelen talep doğrultusunda tutuklanan Vinnik, hem Amerika hem de Rusya tarafından istenmekte. ABD’li yetkililer Vinnik’in 4 milyar dolara kadar fonu kendi kripto para borsası BTC-e ile aklamış olabileceğini düşünüyor.

Şu an içinse Fransa suçlu iadesi konumunda hem Rusya hem de ABD’den daha çok şansa sahip gibi gözükmekte. Vinnik masum olduğunu iddia etmekte ve avukatlar kendisinin Rusya’ya gönderilmesi için çaba sarf ediyor. Rus yetkililer Yunan mahkemeleri tarafından alınan bu karara itiraz etmiş ve tepki göstermişlerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment