Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AliPay Blockchain Teknolojisi ile 3 Saniyede Havale Gerçekleştirdi

Ali Baba Group’un kurucusu Jack Ma’nın oluşturmuş olduğu Ant Financial (AliPay), dünya çapında genişlemeyi planladıkları yeni bir blockchain teknolojili havale hizmetini başarı ile denediklerini açıkladı.

Jack Ma: Blockchain ile Havale Uluslararası Olacak

Çin haber kaynaklarından bir tanesi olan cnLedger, Twitter’da 25 Haziran tarihinde Çin kripto para haber medyasından alıntı yaparak, daha önceleri AliPay olarak bilinen şirketin Hong Kong ve Filipinler arasındaki ilk blockchain tabanlı elektronik cüzdan ve sınır ötesi havale hizmetini geliştirip kullandığı dile getirdi.

Yapılan ilk işlem AliPay ile yakın zamanda uyumlu hale gelen bir Filipin ödeme uygulaması olan GCash ve Hong Konglu AliPayHK arasında gerçekleşti.

Jack Ma‘nın proje hakkında söyledikleri ise şu şekilde:

” Sınır ötesi işçi dövizlerini elde etmek için blockchain kullanmak son altı ay içerisinde en çok ilgilendiğim projelerden bir tanesi. Hong Kong’dan başlayarak bu hizmeti (AliPayHK) gelecek zamanlarda dünyanın geri kalanına yaymak istiyorum. “

cnLedger’ın paylaştığı tweet ise şu şekilde:

”  Jack Ma’nın tanıklığı altında, Ant Financial ilk blockchain tabanlı elektronik cüzda ve sınır ötesi havale hizmetinin lansmanını duyurdu ve ilk havale (Hong Kong’daki AliPayHK ve Filipinler’deki GCash arasında) 3 saniye içerisinde gerçekleşti. “

Yapılan girişimler e-ticaret devi AliPay’den blockchain teknolojisine doğru büyük bir hareketlilik verdi. Bu sayede bu teknolojiyi kullanarak artan sayıda havale çözümüne odaklanan Filipinli havale şirketleri oluşmaya başladı.

Filipinler bankacılık sektörü de benzer bir şekilde sektöre 2018’de blockchain çözümleri geliştirmiş ve geçtiğimiz hafta IBM ile birlikte Japonya’ya yapılan para transferleri için bir pilot kampanya başlatmıştı.

Blockchain Bitcoinden Daha Önemli

Jack Ma için blockchain teknolojisinin etkileri, her şeyin çok ötesine geçiyor. Blockchain teknolojisi hakkında konuşan Ma şu sözleri söyledi:

” Blockchain sizi sadece bir gecede zengin etmek için bir teknoloji olmamalı. Dünyada halen daha banka hesabı olmayan 1.7 milyar insan var ama bu insanların çoğunun cep telefonu var. Blockchainin insanların geleceği üzerindeki etkisi hayal gücümüzün çok ötesinde olabilir.”

Geçtiğimiz yıl blockchaine olan ilgisini dile getiren Jack Ma, yine de geçen hafta kripto para birimlerini eleştirdi. Yer aldığı kongrede ise ” Blockchain balon değil, Bitcoin bir balon. “ demişti. Son olarak ise şu sözleri söyledi:

” En azından AliBaba içerisinden çıkacak olan blockchain, dijital çağda gizlilik ve güvenlik konularına hitap eden bir çözüm olmalı. “

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment