Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Allen Piscitello: Lightning Network Büyük Çaplı İşlemlerde Sorun Yaratıyor

Blockstream’in yetkili isimlerinden Allen Piscitello, Crpyo Insider’a bir röportaj verdi ve Lightning Network hakkında bazı yorumlar yaptı. Piscitello’ya göre Lightning Network, bazı sebeplerden dolayı gelecekte ölçekleme konusunda sorun çıkarabilir.

Lightning Network Yorumları

Kripto para sektöründe bir süredir ‘sidechain’ fikrine rastlamak mümkün. Merkezsizlik kavramını diğer varlıklara ve sektörlere yaymak isteyen kişiler, bu fikrin epey verimli olabileceğini düşünüyorlar. Sidechain denilen şey belli bir Blockchain’e bağlı olan ama ondan kısmen ayrı olan bir blockchain.

Piscitello’ya göre sidechain fikri ilk ortaya çıktığı zamanlarda insanlar bu fikre pek aldırış etmediler. Ancak ne zaman ki bu fikir uygulamaya konuldu, insanlar bu fikri çeşitli şekillerde eleştirmeye başladılar.

Piscitello ayrıca Lightning Network ve Liquid Network arasında bir kıyaslama yaptı. Piscitello, bu iki ağın belli başlı ortak noktaları olduğunu söyleyerek şöyle ekledi:

“Lightning Network’te işlem yaparken iki dakika bile beklemiyorsunuz ve tepki oranı çok daha iyi olan bir güvenlik modelini kullanmış oluyorsunuz. Eğer biri paranızı çalmaya çalışırsa kanal üzerindeki tüm paranız üstünde hak iddia etmeniz gerekiyor ve bu apayrı bir güvenlik modeli.”

Lightning Network’ün ‘mikroödemeler’ üstüne yoğunlaştığını söyleyen Piscitello, Liquid Network’ün daha geniş çaplı uygulamalara odaklandığını belirtti.

Piscitello’ya göre Lightning Network’ü kullanarak bir kahve satın almak son derece basit ve kolay. Ancak iş, bu ağ aracılığıyla bin adet Bitcoin’i belli bir borsaya aktarmaya geldiği zaman bazı sorunlarla karşılaşılıyor.

Piscitello bu durumu gerekçe göstererek Lightning Network’ün başlıca kapasite konusunda sorun yaşadığını ve büyük çaplı işlemler için pek uygun olmadığını düşündüğünü belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment