Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Bankaları Yakında Bitcoin Depolama Hizmeti Sunabilir!

Kripto para sektörü ve geleneksel bankacılık ile finans sektörü arasında her zaman bir uzaklık oldu ancak görünüşe göre 2020 yılında bu durum çözüme kavuşturulabilir.

Yeni ortaya çıkan bir habere göre, 2020 yılından itibaren Alman bankalarının Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimlerini satması ve müşterileri için depolaması yasal olacak. Almanya içerisindeki finansal kurumların şu an için müşterilerine direkt Bitcoin satma izni yok. Ancak dördüncü AB Kara Para Aklama Direktifi tarafından sunulan yasa tasarısı yürürlüğe girerse bu Almanya’da bankalara kripto para izni vermiş olacak.

Tasarı zaten kabul edilmiş durumda ve Almanya’nın Federal Parlamento’sunun onayını beklemekte. Yasa temel olarak kara para aklamaya yönelik oluşturulsa da, içerisinde kripto para birimlerine yönelik önemli maddeler de var. Almanya içerisindeki kripto para topluluğu bu haber ile ilgili oldukça olumlu görüşlere sahip ve bir Alman firması DLC’nin sahibi Sven Hildebrandt bu yasanın geçmesi ile beraber Almanya’nın kripto para cenneti olacağını ifade etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment