Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Hükümetinden Dijital Para Karşıtı Adım

Almanya bugün özel şirketler tarafından geliştirilen sabitkoinlerin gelişimini kısıtlayacak yeni bir Blockchain planını yürürlüğe soktu.

Reuters tarafından yapılan habere göre Alman Hükümeti, Facebook gibi şirketlerin dijital para projeleriyle mücadele edebilmek için böyle bir karar aldı.

Libra’ya Karşı

Almanya’daki yetkililer son zamanlarda Facebook’un dijital para projesi hakkında oldukça katı açıklamalarda bulundular.

Tüm bunlar aslında Fransa Maliye Bakanı Le Maire’in kısa süre önce yaptığı açıklamalarla başladı. Le Maire, Facebook’un dijital para projesinin devletlerin parasal egemenliklerini tehdit ettiğini söylemişti.

Almanya’daki üst düzey yöneticiler de Fransa Maliye Bakanı tarafından yapılan bu açıklamaları desteklemiş ve Libra’yla mücadele etmek için harekete geçmişlerdi.

Mücadeleye Hazır

Alman Hükümeti, Libra ve benzeri projelerle mücadele edebilmek için hemen harekete geçti.

Almanya’da yürürlüğe sokulan bu yeni plan aslında özel bir şirket tarafından geliştirilen herhangi bir dijital paranın, itibari paralara “alternatif” olarak sunulmasını engelleyecek. Alman Hükümetinin başlıca amacının Avrupa’daki finans sistemini korumak olduğunu söyleyebiliriz.

Alman Maliye Bakanı Olaf Scholz da bu konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Tüketici haklarını ve devlet egemenliğini korumak zorundayız. Devlet egemenliğinin en temel unsurlarından biri para basmaktır. Bu sorumluluğu özel şirketlere bırakmayacağız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment