Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Meclisi: Bitcoin Gerçek Para Değildir

Alman Federal Meclisi, kripto paralarla ilgili yeni bir bildiri yayınladı ve Bitcoin gibi kripto paraların gerçek para olmadıklarını açıkladı.

Almanya’daki yetkililer, ülkedeki Hür Demokratik Parti tarafından kripto paralarla ilgili sorulan bir soruya yanıt vererek kripto paraların tanımını değerlendirdiler.

Gerçek Para Değil

Alman Federal Meclisi tarafından yapılan açıklamaya göre bir varlığın tam anlamıyla bir para olarak değerlendirilebilmesi için:

  • Ödeme aracı
  • Birikim aracı veya
  • Birim aracı olması gerekiyor.

Alman Federal Meclisi tarafından yapılan açıklamaya göre Bitcoin ve diğer kripto paralar bu özellikleri tam anlamıyla karşılamıyorlar. Bu da Bitcoin’in bir para olarak değerlendirilemeyeceği anlamına geliyor.

Meclis yetkilileri ayrıca kripto paraların henüz çok geniş kitleler tarafından kullanılmadıklarını da vurguladılar. Meclis tarafından yayınlanan bildiriye göre günümüzdeki kripto para kullanımı, itibari para kullanımıyla kıyaslandığında çok yetersiz kalıyor.

Sabitkoin Meselesi

Alman Federal Meclisi kripto paraların yanı sıra sabitkoinler (stablecoin) ile ilgili de bazı notlar paylaştı.

Konu hakkında yayınlanan bildiriye göre sabitkoinler günümüz finans sistemini tehlikeye atabilir ve günümüzdeki finans araçlarına birer rakip olabilirler. Almanya bu durumun önlenebilmesi için sabitkoinleri sıkı denetim altında tutmayı planlıyor. Meclis bildirisinde konuyla ilgili şu ifade kullanılıyor:

Sabitkoinler yüzünden mevcut para sisteminin sorgulanmasına veya sabitkoinlerin devletin bastığı paraya alternatif olmalarına izin verlimeyecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment