Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya Facebook’un Kripto Parasına Adeta Savaş Açtı!

Alman Hükümeti, Facebook’un geliştirdiği Libra gibi projelerle mücadele edebilmek için yeni bir tasarıyı onaylamayı planlıyor.

Spiegel gibi kaynaklar tarafından yapılan habere göre Almanya’daki yetkililer, Haziran 2019’da sunulan yeni Blockchain stratejisini onaylamayı düşünüyorlar.

Libra’ya Büyük Darbe

Almanya’daki yetkililer, Facebook gibi şirketlerin geliştirdikleri dijital para projeleriyle mücadele edebilmek için harekete geçtiler.

Yerel kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre Almanya bu tarz projelere karşı sağlam bir plan geliştirme aşamasında. Hristiyan Demokrat Birliği Milletvekili Thomas Heilmann, Almanya’nın bu gibi özel şirketler tarafından geliştirilen dijital paralara karşı çıktığını söylüyor ve şöyle ekliyor:

“Ekonomimiz şu ana dek merkez bankaları tarafından alınan önlemler sayesinde çeşitli krizleri ve enflasyonları atlatmayı başardı. Eğer bir dijital para üreticisi piyasayı domine etmeye başlarsa rakiplerin işi zorlaşır.”

Yeni Bir Dijital Para?

Hem Alman hem Fransız yetkililer Facebook’un dijital para projesi hakkında olumsuz açıklamalarda bulundular.

Bitcoinist gibi bazı kaynaklara göre Almanya, Facebook gibi özel şirketlerle başa çıkabilmek adına kendi dijital parasını geliştirmeyi dahi düşünebilir.

Almanya’nın Haziran 2019’da sunulan Blockchain stratejisini hayata geçirmesi ülkedeki kripto para sektörünün ciddi anlamda gelişmesini sağlayacak. Bununla birlikte Alman Hükümetinin dijital paralar hakkındaki tavrı da değişebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment