Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’daki Kripto Para Şirketi Bankacılık Hizmeti Sunmaya Başladı

Almanya’daki kripto para şirketlerinden Bitwala, ülkede yeni bir bankacılık hizmeti sunmaya başladı.

Bitwala’dan Bankacılık Hizmeti

Almanya’daki kripto para şirketlerinden Bitwala, müşterilerine bundan böyle kripto para tabanlı bir bankacılık hizmeti sunacağını duyurdu.

Bunun Almanya’da bir ilk olduğunu ve daha önce hiçbir şirket tarafından yapılmadığını öne süren Bitwala, söz konusu hizmeti yerel fintech şirketlerinden SolarisBank ortaklığıyla sunuyor.

Bitwala müşterileri bu hizmet sayesinde hem Bitcoin hem de euro cinsindeki paralarını tek bir yerde saklayabilecekler.

Bu hizmetten faydalanmak isteyen müşteriler bankadaki hesaplarını ve banka kartlarını herhangi bir ücret ödemeyen açabilir, alabilirler. Ancak şunu belirtmek gerekiyor ki şirket Bitcoin üzerinden yapılan işlemler için yüzde bir oranında işlem ücreti kesiyor.

Yetkililerle anlaşmayı başaran Bitwala, bankaya yatırılan 100 bin euroya kadarki paraları diğer bankalardan farksız şekilde koruyacak.

Bitwala’nın kurucu ortaklarından olan Jan Goslicki, konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Kripto paraları Almanya’da tamamen yasal bir bankacılık hizmetiyle bir araya getirmeyi başardık. Attığımız bu adım, kripto paraların yasalara uygun olabileceğini bir göstergesi.”

Şirketin yayınladığı açıklamalara göre bu yeni bankacılık hizmetinden faydalanmak isteyen halihazırda 40 binden fazla müşteri var.

Şirketin CFO’su Christoph Iwaniez tarafındna yapılan açıklamalara göre müşteriler maaşlarını almak, kiralarını yatırmak, Bitcoin ticareti yapmak için Bitwala’nın bu yeni hizmetini kullanabilecekler.

Bitwala bundan birkaç ay önce Earlybird ve Coparion gibi girişim sermayesi firmalarından 4 buçuk milyon dolar değerinde yatırım almayı başardı. Şirket aldığı bu yatırım sonrasında sunduğu hizmetleri çeşitlendirmeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment