Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’daki Spezialfondslara Kripto Para Yolu Açılıyor

Almanya’nın sadece kurumsal yatırımcılara yönelik olan spezialfondsları, 2 Ağustos’ta yürürlüğe girecek olan yasa sayesinde portföylerinin %20’sine kadar varan kısmını kripto paralara ayırabilecek.

Almanya’nın büyüme potansiyeline ve startuplarına katkıda bulunmak için nisan ayında sunulan bir yasa tasarısı, bu hafta itibarıyla uygulamaya konacak.

Bu yasa, Almanya’da publikumsfondslardan farklı olarak sadece kurumsal yatırımcılar için ihraç edilen ürünlerden oluşan spezialfondslara, portföylerinin beşte birini Bitcoin gibi kripto paralara ayırma olanağı tanıyacak.

Ülkede yaklaşık 4.000 civarında spezialfonds olduğu ve bunların yaklaşık 1.87 trilyon euro değerinde olduğu düşünülürse, bu yasa kripto para piyasasına yaklaşık 350 milyar euronun gireceği değil ama girebileceği anlamına geliyor.

Spezialfondsların değerine ilişkin tartışmalı olan bu sayı, Distributed Ledger Consulting’in CEO’su Sven Hildebrandt tarafından nisan ayında öne sürülmüştü.

Almanya’daki yatırım fonları endüstrisinin ana organı BVI’ın hukuk departmanında görev alan Tim Kreutzmann, Bloomberg’in haberine göre çoğu fonun, kripto paralara yatırım yapsalar bile “bunu %20 barajının çok daha altında tutacaklarını” düşünüyor.

Yine de, GlobalBlock’ın trader ekibinden Alexandra Clark gibi isimlerin, bu yasa sonucunda “Bitcoin’e ciddi miktarda yatırımın akabileceğini” söylediği aktarılıyor.


Görsel: Brandenburg Gate, Berlin, Germany. (Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!