Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’nın Dev Menkul Kıymet Borsası, Ülkenin İlk Kripto Para Trading Uygulamasını Piyasaya Sürdü!

Almanya’nın en büyük ikinci borsası olarak bilinen Boerse Stuttgart, 31 Ocak tarihinde yaptığı bir duyuru ile beklenen kripto para alım satım uygulaması olan Bison’u piyasaya sürdüğünü açıkladı. Borsa, söz konusu uygulamanın, kendi alt kurumu olan Sowa Labs tarafından geliştirildiğini açıkladı.

Stuttgart yetkilileri, Almanya içerisinde bir kripto para alım satım uygulaması piyasaya süren ilk şirket olduğunu da belirtmekte. Uygulama şuan için sadece Almanya içerisinde kullanıma sunulacak ancak şirketin yaptığı açıklamaya göre yakın gelecekte diğer ülkelere de hizmet vermeye başlayabilir. Kripto para traderları şuan için uygulamayı sadece (Türkiye saati ile) 08:00 ile, 02:00’ye kadar kullanabilecekler ve uygulama haftanın yedi günü kullanıma açık olacak.

Sowa Labs CEO’su Ulli Spankowski, konu hakkında yaptığı açıklamada uygulamanın ve şirketin ”spread” sayesinde para kazanacağını açıkladı. Spread olarak bilinen bu olay, finansal varlıkların veya menkul kıymetlerin, alış ve satış fiyatı arasındaki farka denir. Yani uygulama halk dilinde ‘makas’ olarak bilinen fiyat farkından para kazanacak.

Uygulama bunlara ek olarak ek bir haberler kısmına sahip ve Boerse Stuttgart bu haberleri alma konusunda yapay zeka kullandıklarını vurgulamakta. Uygulamayı kullanacak olan kripto para topluluğu üyelerinin ek bir cüzdan oluşturmasına gerek yok çünkü Boerse Stuttgart’ın başka bir iştiraki olan Blocknox firması, uygulamayı kullanan kullanıcılar için bir tür emanet ve depolama hizmeti sunacak. Kullanıcılar avro ile itibari para yatırma işlemleri yapabilecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment