Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Ekibi Resmen Kapanma Kararı Aldı, Fiyat Yere Çakıldı

Türev ticaretine odaklanan blockchain platformu Vega Protocol, topluluk üyelerinin de onayıyla ağı kapatma kararı aldı.

Ana ağını 2023’te kullanıma açan Vega Protocol, topluluk içerisinde yapılan oylamanın ardından on-chain’deki tüm piyasalarında yapılan işlemleri otomatik olarak kapattı.

Vega ekibi tarafından yapılan açıklamaya göre bu karar, Vega Protocol ağı güncel haliyle yeteri kadar ilgi çekmediği için alındı.

Vega Protocol kurucularından Barney Mannerings, “Yazılımımızdan gurur duyuyoruz, ancak chain ve token, projeyi sürdürülebilir kılacak ilgi ve büyümeyi yakalayamadı. Bu nedenle, projenin mevcut haliyle devam etmesi mümkün değil” dedi.

Proje ait token’ın fiyatı anında çakıldı

Vega ekibi, bu değişimin yanı sıra, Nebula adlı merkeziyetsiz bir borsaya da destek vereceklerini duyurdu. Bağımsız bir proje olan Nebula, Vega’nın temel yazılımını kullanacak ve kendine ait NEB token’ına sahip olacak. Bu token’ın, VEGA token sahiplerine de sunulması planlanıyor.

Bu gelişmelerin ardından Vega token’ın değeri son bir hafta içinde yüzde 30 düşerek 0,1 dolardan 0,068 dolara geriledi. Token, yıl başından bu yana yüzde 90’ın üzerinde bir değer kaybı yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!