Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Ekibi, Yarım Milyar Dolarlık BlackRock Fonu İçin Harekete Geçti

Aave Labs, stablecoin sistemi GHO’yu daha verimli yönetmek için GHO Stabilite Modülü’nü (GSM) güncellemeyi amaçlayan bir öneri sundu.

Öneride BlackRock’un BUIDL adlı tokenlaştırılmış fonunun sisteme entegre edilmesi öneriliyor. Bu fon, nakit ve bono gibi geleneksel varlıkları içeriyor.

Bu arada, Etherscan verilerine göre BlackRock’un tokenlaştırılmış fonu BUIDL 509 milyon doları aşmış durumda.

Bu sözleşme, iki tokenin önceden belirlenmiş bir oranla dönüştürülmesini sağlıyor. Öneride, “Aave Labs, BlackRock’un BUIDL’ını özellikle destekleyen dış entegrasyonlar ve ilgili kontrol mekanizmalarını destekleyen yeni bir GSM örneği oluşturmayı öneriyor” ifadesi yer aldı.

Stablecoin ile denklik kurulmak isteniyor

Aave, GSM’nin, Aave’nin kendi stablecoin’i GHO’nun başka bir varlıkla 1:1 dönüştürülebilirliğini güvence altına almak için var olduğunu açıkladı.

Öneri, GSM’nin USD Coin (USDC) ile GHO arasında 1:1 sabit oranlı takasları gerçekleştirmesini ve kullanıcıların artık USDC’lerini kullanarak BUIDL hisseleri basmasını sağlamayı hedefliyor. Bu hisseler de USD eş değeri olarak kabul ediliyor.

Bu sistem, kullanıcılara BUIDL cinsinden aylık temettüler verebilirken, takas ücretleri GHO stablecoin’inde biriktirilecek şekilde tasarlanacak.

Topluluk yorumluyor

Aave Labs, “Bu uygulama ile GSM, GHO’yu destekleyen USDC sayesinde sermaye açısından daha verimli hale gelirken yüksek güvence standartlarını da koruyabilir” dedi.

Aave, BUIDL’ın GSM ile entegrasyonunun, Aave DAO’nun getiri kaynaklarını gerçek dünya varlıklarına genişletme ve BlackRock gibi dünyanın önde gelen finans kuruluşlarıyla gelecekteki ortaklık fırsatlarını açabileceğini öngörüyor.

Bu öneri şu anda kontrol aşamasında, yani topluluğun geri bildirimlerini toplama sürecinde. Eğer topluluktan olumlu geri bildirimler alınırsa AAVE token sahipleri bu planın uygulanması için oy kullanabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!