Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Fiyatı, 30 Saniyelik Test Yüzünden Yüzde 94 Düştü

Kripto para projesi Vow’un token’ı, kısa süre önce yaşanan saldırı sonrasında çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Blockchain güvenlik firması CertiK’in analizine göre Vow, dün yapılan bir test çalışması sırasında 1,2 milyon dolarlık saldırıya uğradı.

Vow ekibi, v$ sözleşmesindeki USD kurunu belirleme fonksiyonunu test ediyordu. Belirleyici oranın eski haline döndürülmesi toplamda sadece 15 ile 30 saniye sürdü.

Test sırasında VOW token başına alınan vUSD miktarı, 1’den 100’e değiştirildi.

Saniyeler içerisinde milyon dolar çalındı

Bir bot, Vow ekibinin bu kısa süreli test çalışmasını fırsat bilip 6,6 milyon dolar değerinde 20 milyon Vow (VOW) token aldı. Ardından bunları Uniswap V2 üzerinden Ethereum ile takasladı ve toplamda 452 ETH (1,23 milyon dolar) elde etti.

Etherscan verilerine göre saldırgan, bu ETH’leri hala cüzdanında tutuyor. Geçmiş kayıtlar, bu şahsın bundan dört ay önce kripto paralar için mixer hizmeti veren Tornado Cash’i kullandığını gösteriyor.

Token fiyatı serbest düşüşe geçti

Vow ekibi, sorunu çözmek için harekete geçti ve token yakım oranını yüzde 50’ye çıkardı. Böylece VOW’un dolaşımdaki arzının normal seviyeye düşürülmesi amaçlanıyor.

Ancak projeye yapılan saldırı, VOW fiyatının hızla çakılmasına yol açtı. TradingView verilerine göre VOW fiyatı, dakikalar içerisinde 0,3277 dolardan yüzde 94’lük düşüşle 0,0166 dolara geriledi.

VOW, yazım sırasında 0,07 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!