Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Fiyatında Düşüş Uyarısı! 53,8 Milyon Dolar Sattılar, Dahası Var!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Maker Protocol’ün kripto parası Maker (MKR) için düşüş uyarısı yapıldı.

Blockchain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan bilgilere göre Maker ekibi ile bağlantılı cüzdanlar, geçtiğimiz son üç gün içerisinde Binance borsasına 5.750 MKR (16,76 milyon dolar) yatırdı.

Bu cüzdanlar, 24 Nisan’dan bu yana MKR fiyatının tepe yaptığı dönemlerde satış yapıyor. Lookonchain paylaşımına göre bu süreçte birim başına 2.848 dolardan olmak üzere Binance’ye toplamda 18.900 MKR (53,83 milyon dolar) yatırdılar.

TradingView verilerine göre MKR, son bir ay içerisinde yüzde 26’dan fazla değer kazandı. Bu cüzdanlarda hala 26 milyon dolar değerinde MKR bulunuyor.

Ethereum tabanlı Maker Protocol, MakerDAO tarafından yönetilir ve teminata dayalı, Dai adlı bir stablecoin’in üretilmesini sağlar. MKR ise Maker Protocol’ün nasıl yönetileceği konusunda söz sahibi olmak için kullanılabilir.

Piyasa sert tepki verebilir

Kripto para borsalarına yüklü miktarlarda token gönderilmesi, genelde bunların satılacağı şeklinde yorumlanıyor. Yatırımcıların bu işlemlere verdiği tepkiler, fiyatlarda düşüşe yol açabiliyor.

Benzer bir durum, geçtiğimiz haftalarda Alman hükümetinin BTC satarak Bitcoin fiyatının düşmesine katkıda bulunması ile yaşandı.

Blockchain analiz firması Arkham’ın CEO’su Miguel Morel’e göre günde 20 milyar dolar işlem hacmi olan Bitcoin, Almanya’nın bir günde elden çıkardığı 60 milyon dolarlık BTC’yi kolaylıkla sindirebilecek olsa da yatırımcıların bu haberlere verdiği tepkiler, fiyatta düşüşe yol açtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!