Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Fiyatında Yüzde 15’lik Hack Yükselişi: Öncesinde Pozisyon Açtı!

Popüler kripto para yatırımcısının hesabını ele geçiren siber saldırgan, altcoin fiyatı özelinde ani yükseliş yarattı.

Radikal işlemlerden kar elde etmesiyle tanınan “GiganticRebirth” isimli bir kripto para yatırımcısının hesabı 26 Mayıs günü saldırıya uğradı. Hesabı ele geçiren saldırgan, Ordi (ORDI) ve LUNA2 hakkında paylaşımlarda bulunarak altcoin fiyatlarında ani yükselişler yarattı.

GiganticRebirth’ün hesabı üzerinden yapılan bu paylaşımlarından ardından ORDI fiyatı kısa sürede %15 yükselerek 38,7 dolar seviyesinden 44,4 dolara kadar tırmandı. LUNA2  ise ORDI kadar büyük bir hareketliliğe tanıklık etmedi.

Hesabı ele geçiren saldırganın, paylaşımları yapmadan yaklaşık 6 dakika öne kripto para borsaları Binance ve OKX üzerinde ORDI özelinde vadeli işlem pozisyonu açtığı fark edildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan GiganticRebirth, saldırganın X çalışanlarından birine rüşvet verdiğini ve bu sayede hesabı ele geçirdiğini öne sürdü:

2 ay önce Twitter’la bağlantısı olan biri tarafından hesabıma erişim sağlamak için rüşvet verildiği bildirildi ve ardından güvenlik artırıldı. Ancak X çalışanı yönetici erişimi için para alırsa güvenlik sağlanamaz. Elon Musk, operasyonunuzu temizleyin.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!