Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Geliştiricisi 380 Milyonluk Ethereum Projesi İçin Uyardı: 5 Cüzdanın Kontrolünde!

Son günlerde kripto para yatırımcılarının ilgisini çekmeyi başaran Blast, arkasındaki şüpheli sahiplik yapısıyla gündeme geldi.

Polygon (MATIC) geliştiricisi Jarrod Watts, Paradigm gibi yatırım devleri tarafından fonlanan Blast hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Watts Blast protokolü üzerinde temel geliştirme ve değiştirme yetkisine sahip çoklu imza (multi-sig) cüzdanlarının 5 cüzdan tarafından kontrol edildiğini ve bu cüzdanların kimliği belirsiz yeni cüzdanlar olduğunu söyledi:

Blast sözleşmelerinin sahibi olan Safe (kasa) sözleşmesinde 5 imzacı bulunuyor. Bu, bu Safe sözleşmesi adına işlem gerçekleştirmek için çoğunluğun, yani 3/5 imzacının gerekli olduğu anlamına gelir. Bunların 5’i de sahipleri bilinmeyen oldukça yeni cüzdanlar.

Böyle bir durumun beraberinde bilinmez bir risk getirdiğini savunan geliştirici, söz konusu 5 cüzdanın istedikleri zaman protokol üzerinde “kötü amaçlı faaliyetlerde” bulunabileceğini öne sürdü.

DeFiLlama verilerine göre 380 milyon dolarlık toplam varlık değerini (TVL) aşan Blast’a kullanıcılar varlık yatırarak staking işlemi için harekete geçti. Mart ayında aktifleşmesi beklenen Ethereum Katman 2 (L-2) ağı Blast, gizemli yapısıyla yatırımcıları kendine hızla çekmeye devam ediyor.

Protokol şu an sadece para girişlerini kabul ediyor ve yatırılan paralar çekilemiyor. Platformdan para çekme işlemleri gelecek yıl şubat ayında ana ağın hayata geçmesinden sonra başlayacak.

On-chain güvenlik firması SlowMist’in kurucusu da Blast’ın 3/5 çoklu imza yetkisinin zaman sınırlaması olmadan sınırlı sayıda anonim cüzdanda olduğunu teyit etti.

Kısa süre önce dolandırıcılar Paradigm kurucusu Matt Huang’ın taklidini yaparak 130.000 dolarlık mali kayba yol açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!