Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin İçin Kritik Gelişme: Artık Circle’ın USDC’si Destekliyor!

ABD merkezli stablecoin ihraççısı Circle, Celo (CELO) ağında USDC işlemlerini başlatacağını duyurdu.

Circle, USD Coin için sıradaki blokzinciri olarak Celo’yu seçti. Halihazırda Polygon (MATIC), BNB Smart Chain (BSC), Fantom (FTM) dahil onlarca ağda işlem göre USDC kısa süre sonra Celo ağına genişlemiş olacak.

Celo ekibi tarafından 30 Ocak tarihinde yapılan basın açıklamasında, USDC’nin entegrasyonuyla birlikte Celo ekosisteminin gelişmekte olan bölgelerde sınır ötesi ödemeleri ve eşler arası işlemleri (P2P) artırmayı ve itibari para birimlerinden dönüşümü kolaylaştırmayı hedeflediği belirtildi.

Ek olarak EVM uyumlu bir Katman-1 (L1) blokzinciri olarak öne çıkan Celo, ağ üzerindeki işlem ücretlerinde USDC kullanılmasını teklif eden bir topluluk oylaması başlatılacak. Kısa süre başlatılacak bu teklif kabul edilirse, Celo ağındaki tüm işlem ücretleri USDC aracılığıyla ödenecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Circle İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Shamus Noonan, atılan bu adımın kritik bir dönüm noktası nitelinde olduğuna değindi:

Circle, dünya çapında hızlı, düşük maliyetli ödemeler sağlamasıyla bilinen bir blokzinciri olarak misyon odaklı Celo ekosistemine katılmaktan gurur duyuyor. Bu ortaklık USDC’ye erişimi genişletmeye yardımcı olacak ve blok zincirinin benimsenmesinin en yüksek olduğu bölgelerde Celo’nun mobil öncelikli kullanıcı tabanından yararlanacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!