Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Kurucusu Binance İddialarına Yanıt Verdi: Pratik Olmak Zorundayız!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in 60. Launchpool projesi olarak tanıttığı Scroll’un kurucusu, borsayla olan ilişkileri hakkında açıklama yaptı.

Scroll platformunun kurucusu Ye Zhang, Binance ile yapılan son ortaklık hakkında ortaya çıkan endişelere yanıt vererek bu kararın yalnızca bir token listeleme sürecinden çok daha öteye geçtiğini vurguladı. Zhang, ayrıntılı bir yazısında bu iş birliğinin, uzun vadeli büyüme ve özellikle gelişmekte olan pazarlarda daha geniş bir ekosistem desteği sağlama amacı taşıdığını açıkladı.

Binance ortaklığı stratejik bir adım

Zhang, Binance ile yapılan ortaklığın “bir merkezi borsaya (CEX) listeleme için boyun eğmek” olarak değerlendirilmesini reddederek, bu adımın Scroll ekosistemine sunduğu önemli avantajlara dikkat çekti. Bu kararı yönlendiren en önemli faktörlerden biri, Binance’in stablecoin’ler için sunduğu on-ramp ve off-ramp desteği oldu. Zhang, bu özelliğin Scroll’un büyümesi için kritik olduğunu belirtti.

“Afrika’yı ziyaret ettiğimde herkesin Binance kullandığını gördüm—hatta birçok yerli için Ethereum’dan daha güçlü bir meşruiyete sahip” diyen Zhang, gelişmekte olan pazarlardaki projeler ve geliştiricilerden gelen talebe işaret etti. Zhang, mevcut durumda hiçbir zk-rollup layer 2 çözümünün stablecoin desteği sunmadığını ve bunun benimsenme açısından bir “yumurta-tavuk problemi” yarattığını belirtti.

Scroll, Binance ile yaptığı ortaklık sayesinde bu boşluğu doldurmayı ve Ethereum ekosistemine kullanıcı ve geliştiricileri çekmek için gereken altyapıyı sağlamayı hedefliyor. Zhang, bu tür bir ekosistem talebi olmadan, “sadece listeleme için böyle bir adımı atmaya yüzde 1000 karşı olacağını” ifade etti.

Launchpool ve topluluk airdroplarıyla ilgili açıklamalar

Zhang, Scroll’un token tahsisi konusunda, özellikle Binance Launchpool ile ilgili endişelere de yanıt verdi. Launchpool fonlarının, Scroll’un ekosistem büyüme kategorisinden sağlandığını ve topluluk airdrop’ları için ayrılan yüzde 15’lik kısmı etkilemediğini açıkladı. Launchpool’un, küresel genişlemeyi teşvik etmek amacıyla kullanıldığını ve bunu Apple’ın uygulama geliştiricilerden dağıtım için aldığı ücretlere benzetti.

Zhang, bir milyondan fazla kullanıcının Launchpool’a katıldığını belirtti ve ön satış alımlarının kullanıcı başına 2.500 SCR ile sınırlandırıldığını söyledi. Binance’de bazı büyük yatırımcıların bu süreçte daha fazla kazanabileceğini kabul eden Zhang, bunun Scroll’un büyüme stratejisini desteklemek için gerekli bir fedakarlık olduğunu dile getirdi.

Geleceğe bakıldığında Zhang, Scroll’un teknik yol haritasına ve büyüme girişimlerine odaklanacağını belirtti. “Tüm odaklandığımız şey, kendi teknik yol haritamız ve büyümenin bir sonraki aşaması” diyerek önümüzdeki haftalarda daha fazla gelişme olacağını ima etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!