Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Piyasasındaki Büyük Hareket Beklentileri Bu Veriye Dayanıyor!

Kripto para analistleri altcoin piyasasındaki olası bir hareketliliğe dair verileri yorumladı.

Analistler, Ethereum (ETH) ile Bitcoin (BTC) arasındaki oranın altcoin piyasasında yaratabileceği etkileri yorumladı. Bitcoin ve Ethereum arasındaki 2021’den bu yana ilk defa görülen verinin olası etkilerine yer verildi.

Bazı analistlere göre, Ethereum’a olan talep 2023’te zirveye ulaştı ve bu tarihten sonra Bitcoin lehine bir değişim yaşandı. Bitcoin için spot borsa yatırım fonlarının (ETF) piyasaya sürülmesi, bu değişimde önemli bir rol oynadı. FxPro kıdemli analisti Alex Kuptsikevich:

Ethereum geliştiricilerinin blockchain ve etrafındaki büyüyen ekosistemle ilgili faaliyetleri uzun vadede Ethereum’un yükselmesine katkı sağladı

Kuptsikevich ayrıca, Ethereum ETF’lerinin piyasaya sürülmesinin yatırımcıların ilgisini çekmediğini ve bunun oran üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturduğunu söyledi.

Ethereum ETF’leri, Temmuz ayı sonlarında piyasaya sürüldüğünden bu yana net 580 milyon dolarlık çıkış yaşarken, Bitcoin ETF’leri ilk iki ayda 12 milyar doların üzerinde bir net giriş kaydetti.

Bazı piyasa uzmanları, Ethereum talebindeki düşüşün teknik faktörlere ve diğer blokzincirlerdeki daha cazip getirilere dayandığını savunuyor. Kripto piyasa araştırmacısı Nick Ruck şu ifadelere yer verdi:

ETH/BTC oranı yeni dip seviyelere geriliyor çünkü ETH staking getirileri %3’ün altında kalarak rekabetçi değil. Diğer ekosistem token’ları veya sabitkoin staking işlemleri ise daha yüksek getiriler sunuyor

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!