Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Projesi ABD İle 175 Bin Dolarlık Anlaşma Sağladı: Eleştiriler Yükseliyor!

Uniswap (UNI), ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) ceza ödemeyi kabul etti.

Uniswap Labs, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ile sağlanan anlaşma kapsamında 175.000 dolar ödemeyi kabul etti. Anlaşma, firmanın yasa dışı dijital varlık türevleri ticareti sunduğu iddialarıyla ilgili olarak yapıldı.

CFTC’nin Uygulama Bölümü Direktörü Ian McGinley, bu adımın, dijital varlık platformları ve merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemleri geliştikçe Emtia Takas Yasası’nın (CEA) sıkı bir şekilde uygulanacağını gösterdiğini vurguladı. McGinley, DeFi operatörlerinin işlemlerinin yasalara uygun olduğundan emin olmaları gerektiğini aktardı.

Haber akışıyla birlikte UNI fiyat %10 civarında dalgalandı. Fiyat önce 6,66 doları ardından 6,156 doları gördü.

CFTC Uygulama Direktörü Ian McGinley konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bugünkü eylem, Uygulama Dairesi’nin dijital varlık platformları ve DeFi ekosistemleri geliştikçe CEA’yı  güçlü bir şekilde uygulayacağını bir kez daha gösteriyor. DeFi operatörleri, işlemlerin yasaya uygun olduğundan emin olmak için dikkatli olmalı.

CFTC’nin iki Cumhuriyetçi komiseri, ajansın bu hareketini eleştirdi. CFTC Komiseri Summer Mersinger, CFTC’nin DeFi protokollerine yönelik düzenlemelerini merkezileşmiş piyasa altyapı sağlayıcıları ve aracılar için yazılmış CEA ve CFTC kurallarına dayandırarak “düzenleme yoluyla uygulama” yaptığını ifade etti.

Mersinger, bu yaklaşımın, DeFi protokollerinin ABD’de başlatılmasını zorlaştıracağını ve DeFi inovasyonunun diğer yerlere kaymasına neden olacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!