Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Odaklı Altcoin Projesi Kısa Sürede Yüzde 120 Yükseldi: Arkasındaki Sebep Ne?

Convex Finance (CVX) kısa sürede %120 civarında yükseliş sergileyince gözler sebebine çevrildi.

DeFi projesi Curve ile bağlantılı çalışan Convex Finance, sergilediği yükseliş performansıyla herkesi şaşırttı. CoinGecko verilerine göre CVX fiyatı, 16 Haziran günü %119 yükseliş sergileyerek 2,08 dolar seviyesinden 4,55 dolara kadar yükseldi.

16 Haziran’da Binance CVX/USDT spot işlem hacmi yaklaşık 32 milyon dolara ulaştı. Son 24 saatte Bybit CVX USDT vadeli işlem hacmi 120 milyon doları gördü.

CVX neden yükseldi?

Curve ekosistemine girişlerin son günlerde hızla artması ve beraberinde veCRV hacimlerinde yaşanan patlama, ekosistemle doğrudan bağlantılı CVX’in yükseliş nedenleri arasında yer aldı.

Yatırımcıların Convex aracılığıyla işlem ücretlerinden ve madencilik ödüllerinden pay alma gayesi, bu alana yönelik ilgiyi artırırken beraberinde fiyatta yükseliş görüldü.

CVX yazım esnasında 3,95 dolardan işlem görüyor.

Convex Finance, Curve likidite sağlayıcılarının Curve’te likidite stake etmeden işlem ücretlerinden pay almasına olanak tanıyan bir DeFi protokolüdür.

Bunun yerine, LP’ler Convex ile stake edebilir ve artırılmış CRV ve likidite madenciliği ödülleri alabilir. Bu, CRV stake edenlere daha iyi sermaye verimliliği sağlar ve Convex Finance’i Curve savaşlarında önemli bir oyuncu olarak konumlandırır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!