Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Sevdasına 2 Milyon Liralık Bitcoin Kaybetti

Bir kripto para yatırımcısı, 2016 yılında Bitcoin almaya başladı ve 13 BTC biriktirdi. Açgözlülüğüne yenik düşen yatırımcı, sahip olduğu Bitcoin’leri yavaş yavaş sattı ve milyoner olmaya bu kadar yaklaşmışken elindeki 0.15 BTC ile kaldı. İşte üzüntüsünü dile getiren yatırımcının Bitcoin hikayesi.

Bitcoin almaya 2016 yılında başlayan louiseaveryb kullanıcı isimli yatırımcı, Reddit’te pişmanlık dolu hikayesini paylaştı. 20 Mart 2017 tarihine ait bir görsel paylaşarak hikayesine başlayan yatırımcı, cüzdanında bulunan Bitcoin miktarını gösterdi. Yatırımcının o tarihte yaklaşık 13 BTC’si bulunuyor ve o zamanki değeri 13 bin dolar seviyesinde. Eğer yatırımcı 13 BTC’yi satmasaydı, Bitcoin 30 bin dolarlık rekor seviyeyi görmüşken elinde 390 bin doları (~2 milyon 900 TL) olacaktı.

“Bu fotoğraf, Mart 2017’de sahip olduğum Bitcoin miktarını gösteriyor. 2016 yılının sonbaharında BTC almaya başladım ve neredeyse 13 adet BTC’ye sahiptim. Aldıklarıma hiç dokunmamış olsaydım 5 yıl içinde multi milyoner bile olabilirdim.”

 

bitcoin
Yatırımcının 2017 yılında ait BTC cüzdan görüntüsü.

Qash token’ı aldı, 500 bin dolar kazandı

Bu kadar Bitcoin’e sahip olduktan sonra açgözlülüğüne yenik düştüğünü söyleyen yatırımcı, kimsenin bilmediği ancak elmas değerindeki bir yeni projeyi bulmak için araştırma yapmaya koyuldu. QASH projesini gözüne kestiren yatırımcı, Bitcoin’lerinin bir kısmını bu projeye yatırdı. Ocak 2018’de %500 artan QASH ile 500 bin dolar kazanan louiseaveryb, şunları söyledi:

“Doğru şeyi yaptığımı ve 2018 bitmeden milyoner olacağımı düşündüm. Fakat sonra, Qash çakıldı ve ben tekrar yükseleceğini umdum. Ağustos ayında sahip olduğum Qash tokenlarını BTC’ye dönüştürmüş olsam da elimde sadece 5 Bitcoin kalmıştı.”

bitcoin
Ocak 2018’de sıçrama yapan ve kısa sürede çöküş yaşayan Qash grafiği. Kaynak

3 bin dolardan Bitcoin sattı

Ailevi problemler nedeniyle ekonomik olarak zor zamanlar geçirdiğini söyleyen yatırımcı, bu problemleri çözebilmek için 3 bin dolardan BTC sattığını söyledi. Kalan beş BTC’yi tamamen satmış olan yatırımcı, toplamda 15 bin dolarlık Bitcoin satmış oldu. Yatırımcı louiseaveryb, “12 ay önce yarım milyonum vardı, şimdi ise sıfırlandım.” dedi.

Bu sefer de Tezos’u gözüne kestirdi

Ekonomik olarak toparlandığı zaman tekrar Bitcoin almaya karar veren louiseaveryb, 0.65 BTC alabildiğini söyledi. Satın aldığı dönem Bitcoin’in 10 bin dolar seviyesinde olduğunu belirten yatırımcı, tekrar gözünü yeni projelere dikti. Tezos (XTZ) hakkında araştırmalar yapmaya başladığını söyleyen yatırımcı, bunun iyi bir yatırım tercihi olduğuna inanarak elindeki 0.65 BTC ile 3 dolardan XTZ aldı.

“Geçen bahar aylarında Tezos 3 dolarken XTZ aldım. O zamandan beri fiyatı düştü. Şu anda 2 dolar seviyesinde. Fakat Bitcoin’de kalsaydım şimdi yaklaşık 19 bin dolarım olacaktı. Tezos yatırımım ise 4.300 dolar değerinde. Bu da 0.148 BTC ediyor.”

bitcoin
Tezos’un 1 yıllık grafiği. Kaynak

Yatırımcı, son olarak açgözlülüğün insana zarar verdiğini söyleyerek Tezos’tan yine de ümitli olduğu şöyle dile getirdi:

“Hala Tezos’un yükselebileceğini düşünüyorum ancak paramı BTC’de tutabilirdim ve Tezos’u şimdi alarak şu anda sahip olduğumdan çok daha fazlasını elde edebilirdim. Geçen sefer dersimi almadım ve tekrar aynı hataya düştüm.

Yine de elimde hala bir şeyler var. Tezos’un bir diğer Qash vakasına dönüşmemesini diliyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!