Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Sezonu Ne Zaman Başlayacak: İşte 3 Komplo Teorisi ile Düşüşün Nedenleri!

 Kripto para sektörüne yatırım yapan Dragonfly Capital’in yönetim ortağı, altcoinlerin sergilediği düşüş hareketine yönelik 3 teori öne sürdü.

Dragonfly Capital’in yönetim ortağı @hosseeb, altcoin düşüşlerine yönelik dikkat çeken bir rapor paylaştı. Binance’de listelenen son 31 altcoin’in sadece 5 tanesinin yükseliş gösterebildiğini referans gösteren analist, üç popüler teori üzerine durdu.

Teori 1: VC’ler ve KOL’ler Bireysel Yatırımcıya Satış Yapıyor

En bariz teorilerden biri olan büyük yatırım şirketlerinin bireysel yatırımcılara satış yaptığına yönelik teoriyi şu ifadelerle inceledi:

Eğer risk sermayedarları (VC’ler) ve önemli figürler (KOL’ler) tokenlarını bireysel yatırımcılara satıyorsa, kısa kilitleme sürelerine sahip tokenların daha hızlı düşmesi beklenirdi. Ancak, veriler Nisan ortasına kadar tokenların genelde istikrarlı olduğunu gösteriyor. Ayrıca, büyük VC’lerin genellikle bir yıllık kilitlenme süresi vardır ve hepsi aynı anda satış yapamaz. Bu nedenle, bu teori tokenların aynı anda düşmesini açıklamıyor.

Teori 2: Bireysel Yatırımcıların Meme Coinlere Geçişi

Bu teori, bireysel yatırımcıların yeni tokenları bırakıp meme coinlere yöneldiğini öne sürüyor. Ancak, veriler meme coin patlamasının mart ayında zirve yaptığını, tokenların ise nisan ortasında düştüğünü gösteriyor.

Ayrıca, meme coin ticareti Binance’deki toplam hacmin sadece küçük bir kısmını oluşturuyor. Bu nedenle, bireysel yatırımcıların tamamen meme coinlere geçtiği doğru değil.

Teori 3: Yetersiz Arzın Fiyat Keşfini Engellemesi

Bu teori, düşük dolaşım arzının anlamlı bir fiyat keşfini engellediğini öne sürüyor. Düşük arz dalgalanmaya katkıda bulunabilir, ancak genel düşüşü tam olarak açıklamaz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!