Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Topluluğu 216 Milyon Dolarlık Planı Onayladı

Ethereum ekosistemindeki Layer 2 projesi Arbitrum’un topluluğu, 216 milyon dolarlık planı onayladı.

Arbitrum topluluğu, üç yıla yayılacak hibe programını oylamak için bir araya geldi.

%75’ten fazla oy aldı

Vela Exchange’in kurucusu Dan Peng tarafından ilk olarak mart ayında gündeme getirilen tasarı, Arbitrum ağındaki oyun (gaming) projelerini desteklemeyi amaçlıyor.

Oyların %75’inden fazlasını alarak kabul gören tasarı kapsamında oyun projelerine üç yıllık süreç içerisinde 225 milyon Arbitrum (ARB) hibe edilecek. Bu, güncel fiyatlarla 216 milyon dolara denk geliyor.

Tasarıyı destekleyen kuruluşlar arasında özellikle L2Beat, Wintermute ve Treasure DAO ön plana çıktı. Tasarıya karşı çıkan isimler arasında ise Blockworks Research ve Camelot DAO yer aldı.

Treasure DAO, “Arbitrum, gaming’in yuvasıdır – bu tüm oyunları, oyun zincirlerini ve onun yörüngesi içindeki tüm geliştiricileri kapsar” dedi.

Özel bir ekip kurulacak

Gaming Catalyst Program (GCP) adlı programın büyük bir kısmı, oyun yayıncılarına ayrılacak. Erken aşamadaki oyun geliştiricileri, maksimum 500 bin ARB hibe alabilmek için başvuruda bulunabilecek.

GCP’nin günlük faaliyetlerini yürütmesi için özel bir ekip kurulacak. Program, “oyun ve girişim alanında derin deneyimleri olan, analiz/raporlama ve/veya DAO yönetimi konusunda yetenekli 5 şahıs” tarafından denetlenecek.

DAO tarafından seçilecek bu kişiler, yatırım kararlarını ve ekip üyelerini veto etme yetkisine sahip olacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!