Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Yeni Hizmetini Duyurması ile Bugün 2x Yükseliş Yaşadı!

Ethereum tabanlı oracle hizmeti sunan UMA protokolün, maksimum çıkarılabilir değer (MEV) temalı yeni ürününü tanıtmasıyla UMA fiyatında %100’den fazla artış yaşandı.

UMA protokol, merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında hizmet veren borç verme protokollerini (lending) maksimum çıkarılabilir değerden (MEV) korumaya odaklanan Oval isimli ürününü tanıtarak dikkatleri üzerine topladı. Konu hakkında yapılan duyurunun ardından protokolün yerel token’ı UMA %107 değer kazandı.

Ekip tarafından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, Oval hakkında “Kredi protokolleri her yıl MEV’e on milyonlarca dolar kaybediyor. Bu değere sahip çıkmanın zamanı geldi.” ifadelerine yer verilirken UMA kurucu ortağı Hart Lambur başka bir gönderide önümüzdeki hafta yaşanabilecek gelişmeleri işaret etti:

Gelecek hafta UMA, her yıl MEV’e kaybedilen 100 milyon dolardan fazla bedava parayı zarif bir şekilde geri alacak bir şeyi başlatıyor.

Uma halihazırda DeFi kredi protokolleri üzerindeki varlıklara odaklanan Ethereum (ETH) tabanlı bir protokol olarak öne çıkıyor. Protokol, kullanıcıların ekonomik teşvikler yoluyla blokzinciri üzerindeki verileri doğrulamasına olanak tanıyan bir oracle hizmeti işletmektedir.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle %107 yükselen UMA, 1,98 dolar seviyesinden 4,09 dolara ulaştı. UMA yazım esnasında 3,70 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!