Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin’de 770 Milyon Dolarlık İddialar Hükümeti Harekete Geçirdi: Düzenleme Kapıda!

Hong Kong milletvekili Johnny Ng, Mantra DAO davasının ardından DAO’lar için yasal düzenlemeler yapılması çağrısında bulundu.

Hong Kong Yüksek Mahkemesi geçtiğimiz günlerde MANTRA DAO projesinde yer alan kilit isimlere, 770 milyon dolarlık varlığın zimmete geçirildiği iddialarına yanıt olarak mali kayıtları açıklamalarını emretmişti. Sanıklar o dönemde mülkiyetin şirkete değil DAO’nun token sahiplerine ait olduğunu savunmuştu.

Hong Kong Yüksek Mahkemesi’nin Mantra DAO ile ilgili mali kayıtların açıklanmasına yönelik kararı sonrası Hong Kong milletvekili Johnny Ng, merkeziyetsiz otonom organizasyonlar (DAO) için yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı.

Johnny Ng yerel medyaya yaptığı açıklamada, DAO’ların faaliyetlerinin düzenlenmesi için Hong Kong hükümetinin bir yasal çerçeve oluşturması gerektiğini ifade etti. Söz konusu hamlenin Hong Kong’un küresel bir Web3 merkezi olma hedefine katkı sağlayacağını ifade etti.

Hong Kong, 2023 yılında kripto borsaları için lisanslama rejimi başlatarak, perakende ticaret hizmetleri sunmalarına izin vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!