Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin’deki Düşüş Yüzünden Biri Milyonlarca Dolar Kaybetti: Kim Olabilir?

Bir altcoin yatırımcısı, kullandığı teminatlar değer kaybettiği için milyonlarca dolar zarara girdi.

Curve Finance ekosisteminin temelinde yatan Curve DAO (CRV) token, son 24 saat içerisinde %29’dan fazla değer kaybetti.

Milyonlarca dolar silindi

Blockchain analiz platformu Lookonchain’in paylaşımına göre bugün sabah saatlerinde Fraxlend platformunda bir pozisyon kapandı.

Frax Finance tarafından geliştirilen Fraxlend, ERC-20 token çiftleri arasında borç alınıp verilebilen bir para piyasası platformudur.

Lookonchain, “CRV fiyatının düşmesiyle birlikte biri, Fraxlend’de 10,58 milyon CRV’lik (3,3 milyon dolar) likidasyon yaşadı” dedi.

Curve DAO kurucusu olabilir

Curve DAO (CRV), günlük bazda en ağır darbeyi yiyen kripto paralardan biri oldu. CoinGecko verilerine göre CRV, haftalık bazda da %40’tan fazla değer kaybetti.

Kripto para takipçileri, Fraxlend’de likide olan yatırımcının Curve Finance’nin kurucusu Michael Egorov olabileceğinden şüpheleniyor.

Egorov, CRV’yi teminat olarak göstererek çeşitli DeFi platformlarından stablecoin borcu aldı. Lookonchain, “Egorov, şu anda 111,87 milyon CRV’lik (33,87 milyon dolar) teminata ve dört farklı platformda 20,6 milyon dolarlık borca sahip” dedi.

Blockchain analiz firması Arkham, CRV fiyatının yaklaşık %10 daha düşmesi halinde Egorov’un pozisyonlarının likide olabileceğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!