Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin’in Merakla Beklenen Duyurusu Geldi, Fiyat Yükselişe Geçti!

Kripto para piyasasının köklü projelerinden Ankr (ANKR) merakle beklenen büyük duyurusunu paylaştı.

Ankr ekibi 26 Mart günü söz verdikleri gibi önemli bir duyuru paylaştı. Söz konusu duyuruda “Neura” isimli yapay zeka odaklı bir blokzinciri platformu tanıtıldı. Söz konusu platformun Web3 ve yapay zeka kavramlarını bir araya getirerek yenilikçi bir adıma imza atacağı vurgulandı.

Açıklamanın detaylarında Neura’nın merkeziyetsiz GPU kaynaklarına, kripto tabanlı kitle fonlamasına ve on-chain yapay zeka operasyonlarına erişim sunarak yapay zeka girişimleri için temel altyapı sunacağı belirtildi:

Neura ilk kez bulut bilişim, yapay zeka ve Web3 teknolojilerini bir araya getirerek yapay zeka şirketlerinin blokzinciri üzerinde konuşlanma, modelleri eğitme ve çalışma biçimlerini dönüştürecek.

Ek olarak Neura, projelerin kısmi sahipliğini doğrulamak için Ethereum tabanlı ERC-404 tokenlarını kullanacak ve yapay zeka aktivitesinden elde edilen karları otomatik olarak paylaşmak için ERC-7641 altyapısından faydalanacak.

ANKR fiyatı söz 26 Mart günü yapılacak duyurunun beklentisiyle 25 Mart tarihinden itibaren yükselişe geçmişti. CoinGecko verilerine göre duyurunun açıklanmasıyla birlikte %15 yükseliş yaşayan ANKR 0,065 dolara kadar tırmandı. Bu performansla birlikte ANKR son 1 hafta içerisinde %45 artış sergilemiş oldu.

Ardından gelen “haberi sat” baskısı yüzünden değer kaybetmeye başlayan ANKR, yazım esnasında 0,060 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!