Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoinler Arasındaki 200 Milyon Dolarlık Hack Savaşı Mahkemeye Taşınıyor!

Fantom (FTM) Vakfı, geçtiğimiz yıl Multichain bağlantılı yaşanan hack vakasında çalınan varlıkları kurtarabilmek için harekete geçti.

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında Multichain’in Fantom köprüsünde 130 milyon dolardan fazla bir hack yaşanmıştı. Fantom Vakfı bu varlıkların en azından bir kısmını kurtarabilmek için Multichain vakfını tasfiye etmenin yollarını aramaya başladı. O günlerde 130 milyon dolar değerinde olan kripto paraların güncel değeri 200 milyon doları geçmiş bulunuyor.

Fantom ekibi tarafından 4 Mart Pazartesi günü paylaşılan bir blog yazısında, ekosistemin kaybettiği miktarın Multichain köprüsünden sömürülen 210 milyon doların yaklaşık üçte birini oluşturduğunu söyledi.

Aktarılanlara göre bu yılın başında Singapur Yüksek Mahkemesi, sözleşmenin ihlali ve hileli yanlış beyanlar iddiasıyla Multichain’e karşı açtığı davada Fantom lehine temerrüt kararı verdi. Fantom ekibi bu yasal zafer doğrultusunda bir tasfiye memuru atanmasını ve Multichain’de kalan varlıkların kendilerine düşen kısmını iade etmesini bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!