Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoinlerin Daha Fazla Popüler Olması Bitcoin’i Tekrardan Ayıya Sokabilir!

Güncel veriler kripto para yatırımcılarının Bitcoin (BTC) ve altcoinler hakkındaki görüşlerinde ne gibi değişimler yaşandığını gözler önüne serdi.

On-chain analiz platformu Santiment, kripto paraların sosyal dominasyonunu inceleyen bir grafik paylaştı. Söz konusu veriler, özellikle spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) beklentisiyle birlikte Bitcoin özeline bir yığılma olduğunu gözler önüne sererken bu alandaki tartışmaların “açgözlülük” seviyesine ulaştığı belirtildi.

Öte yandan spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasıyla birlikte bir nebze de olsa geri çekilme yaşayan bu açgözlülük seviyesi, içinde bulunduğumuz gönlerde Bitcoin’den altcoinlere doğru kaymaya başladı.

Sosyal veriler henüz net bir tabloyu işaret etmese de özellikle şubat ayındaki ivme önem taşıyacak. Santiment’e göre şubat ayında bu veriler altcoinlere yönelik bir talebi işaret ederse bu durum beraberinde altcoin piyasası için bir yükselişi de tetikleyebilir.

Öte yandan altcoinlerin artan popülaritesinin para akışının yönünü etkileyebileceği belirtilirken bu durumun Bitcoin’i ayı piyasasına sürükleyebileceği vurgulandı.

Analistlere göre eğer bu yaşanırsa, kısa süre öneki Bitcoin sosyal baskınlığı artışlarının zirveleri öncesinde gördüğümüz gibi bir korku işareti değil, umursamazlık sinyali anlamına gelecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!