Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altın Fiyatı Yarı Yarıya Düşer mi?

Makro ekonomist Henrik Zeberg, altın ve Bitcoin fiyatlarıyla ilgili epey çarpıcı görüşlere sahip.

Altının ons fiyatı son yedi yılın en yüksek seviyesine çıkmışken UBS gibi bankalar altın için rekor hedefler vermeye başladılar. Bank of America kısa süre önce ons fiyatının 3000 doları görebileceğini açıkladı.

Zeberg ise çok daha farklı görüşlere sahip. Onun hesaplamalarına göre bu yıl içerisinde altının yeni bir rekor kırdığını değil yarı yarıya değer kaybettiğini göreceğiz.

Düşüş Tahmini

Henrik Zeberg bu yılın başından beri altın fiyatıyla ilgili iddialı yorumlar yapıyor. Görüşlerini sosyal medyadan paylaşan Zeberg altının ons fiyatının 1000 doların altına düşeceği yönünde uyarılarda bulunuyor.

Onun hesaplamalarına göre bu yıl içerisinde altının ons fiyatının 800 dolara, yani neredeyse yarı fiyatına kadar düştüğünü göreceğiz. Kendisi bu görüşünü desteklemek için artan enflasyon oranlarına ve yaklaştığı düşünülen likidite krizine dikkat çekiyor.

Henrik Zeberg’in altın grafiği, Twitter

Bitcoin Tahmini

Zeberg yalnızca altın fiyatıyla değil Bitcoin fiyatıyla ilgili de ilginç görüşlere sahip. Kendisi Bitcoin fiyatının da tıpkı altın gibi 800 dolara kadar düşmesini bekliyor.

Zeberg Bitcoin için 800-1300 dolar bölgesine işaret ediyor, Twitter

Zeberg’in tahminlerine göre likidite krizi yüzünden Bitcoin fiyatının da 800-1300 dolar aralığına düşmesi mümkün görünüyor. Zeberg’e göre Bitcoin fiyatı bu seviyeye düştükten sonra dip yapacak ve daha sonra yükselişe geçecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment