Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Altın Talebine Yetişemiyoruz”

Israel Coins and Medals Corporation CEO’su Artur Boxer, şirketin artık müşterilerden gelen altın talebine yetişemediğini açıkladı.

Bu açıklamanın Israel Coins and Medals Corporation gibi bir şirketten geliyor olması bir hayli önemli. 1958’de kurulan ve 2008 yılına kadar doğrudan devlete bağlı olan bu şirketin önemli sorumlulukları bulunuyor. Bunların arasında İsrail Merkez Bankası’nın bastığı hatıralık paraların dağıtımı, devlet madalyalarının üretimi gibi şeyler var.

Yoğun Talep

Şirket CEO’su Boxer, Breaking Israeli News’e verdiği demeçlerde şu anda ülke genelinde altına ve gümüşe çok yoğun bir talep olduğunu söyledi. Kendisinin açıklamalarına göre şirket, 1958’deki kuruluşundan bu yana hiç bu kadar yoğun bir taleple karşılaşmamıştı.

Kendisinin açıklamalarına göre altın almak isteyen yatırımcıların sayısı o kadar arttı ki şirket artık bu yatırımcılara altın tedarik edemez oldu. Normalde İsviçre’den altın alan Israel Coins and Medals Corporation, sevkiyatlarda yaşanan aksamalardan ötürü müşterilerin talebini karşılamakta zorlanıyor. Boxer müşterilerden gelen talep hakkında şunları söylüyor:

“Bizden saklama hizmeti alan eski müşterilerimizin yüzde 90’ı aniden değerli madenlere yatırım yapmaya başladı.”

Boxer altın piyasasındaki tedarik zincirinin birkaç hafta içerisinde toparlanacağını ve müşterilerden gelen talebi bu şekilde karşılayabileceklerini düşünüyor.

Altına ve Bitcoin’e

Galaxy Digital CEO’su Michael Novogratz geçtiğimiz gün CNBC’nin Fast Money programına katıldı ve piyasalardaki gelişmeleri yorumladı.

Novogratz program sırasında yaptığı açıklamalarda merkez bankalarının ne kadar fazla para bastıklarından bahsetmişti. Bunun Bitcoin gibi arzı kısıtlı olan ürünlerin lehine olduğunu belirten Novogratz yatırımcıların bu şartlar altında altın ve Bitcoin gibi ürünlere yöneleceklerini söylemişti.

İsrail gibi ülkelerdeki yatırımcıların son zamanlarda altına ve gümüşe yöneliyor olmaları Novogratz’in yorumu kısmen haklı çıkarıyor. Eğer ilerleyen zamanlarda Bitcoin yatırımcılarının sayısı da artmaya başlarsa Novogratz tamamen haklı çıkmış olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment