Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altıya Sıfır: Ethereum Madencileri Bitcoin Madencilerini Yine Solladı

Kripto para borsalarının ekim ayı boyunca elde ettiği toplam spot hacmi, bitcoin (BTC) ve ether (ETH) fiyatlarında yaşanan yükselişe rağmen bir önceki aya kıyasla düşüş gösterdi.

CryptoCompare tarafından sunulan verilere göre borsalarda eylül ayında kaydedilen 2.7 trilyon dolarlık spot hacmi, geçen ay yaklaşık 2.6 trilyon dolar seviyesine geriledi.

Bunun 856 milyar dolarlık kısmı Binance kaynaklı olurken onu 173 milyar dolarlık aylık hacimle OKEx ve 150 milyar dolar ile Coinbase izledi.

Spot piyasadaki liderliğini koruyan Binance, ekim ayında 3.6 trilyon dolarlık hacmin oluştuğu türev piyasasında %52,7’lik pay sahibi oldu. Onu pazar payı bakımından %17,7 ile OKEx ve %10,3 ile FTX takip ediyor.

CME Group’taki açık bitcoin pozisyonlarının aydan aya iki katlık bir artışla ortalama 3.8 milyar dolara ulaşarak rekor boyutlara çıktığı açıklandı.

ABD’de CME Group’un sunduğu bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapan ilk borsa yatırım fonları (ETF) geçen ay işlem görmeye başladı.

Ether madencileri bitcoin madencilerini tekrar geçti

Bitcoin ve Ethereum blockchainlerinde ekim ayı boyunca yapılan işlemlerin toplam değeri bir önceki aya kıyasla %24 oranında artarak yaklaşık 855 milyar dolara yükseldi.

The Block tarafından sağlanan verilere göre yalnızca Bitcoin blockchaininde ekim ayında 8.45 milyon adet işlem kaydedilirken bu sayı Ethereum blockchaini için 38.9 milyon adet olarak belirlendi.

Bu işlemler Ethereum madencilerinin aylık gelirini 2.95 milyar dolarlık rekor seviyeye çıkarırken bu madenciler ay boyu 1.72 milyar dolar kazanmış Bitcoin madencilerini arka arkaya altıncı ayda da geride bırakmış oldu.

Ağustos ayında EIP-1559’ın uygulamaya konduğu Ethereum blockchaininde ekim ayı içerisinde 300.000’den fazla ETH yakıldı. Londra güncellemesinin miladından beri yakılan ETH’ler günümüzde miktar bakımından 780.000’i, değer bakımından 3.4 milyar doları aşıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!