Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amazon’da Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin Kullanılabiliyor!

Amazon kullanıcıları artık platformda alışveriş yaparken ödemelerini Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin gibi kripto paralarla yapabilecekler.

Dünyanın en büyük e-ticaret platformu olarak gösterilen Amazon bundan böyle satış işlemlerinde BTC, ETH ve LTC’yi de kabul edecek.

Amazon’da Kripto Para

Günümüzde Overstock ve Newegg gibi bazı platformlar kripto para ile ödeme kabul ediyorlar. Amazon ise henüz bu yönde somut bir adım atmış değil.

TechCrunch tarafından yapılan habere göre ise kripto para kullanıcıları artık Amazon’da kripto para ile işlem yapabilecekler. Amazon henüz kripto paraları kabul etmese de kullanıcılar Moon adlı bir şirket sayesinde Amazon’daki alışverişlerini Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin ile yapabiliyorlar.

Şirketin özel olarak geliştirdiği bir tarayıcı uzantısı sayesinde kullanıcılar Lightning Network cüzdanlarını kullanarak Amazon’da Bitcoin kullanabiliyorlar. Moon’un geliştirdiği tarayıcı daha sonra bu Bitcoinleri Amazon’un kabul edeceği bir ödeme metoduna dönüştürüyor ve işlem tamamlanmış oluyor.

Kullanıcılar bunun yanı sıra uzantıya kendi Coinbase hesaplarını bağlayarak Bitcoin’e ek olarak Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin gibi kripto paraları da kullanabiliyorlar.

Moon bu hizmeti şu an için yalnızca ABD’de sunuyor ancak şirketin zaman içerisinde daha fazla ülkede hizmet vermesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment