Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amazon, Blockchain’de Öncülüğünü Sürdürüyor

Blockchain teknolojisi artık dünyanın en büyük işletmelerinin radarında. Bu gerçek, artık hemen herkes tarafından dile getiriliyor. Bu konuda öncü olan ve ciddi çalışma yürüten firmalardan birisi ise, e ticaret sitesi devi Amazon.

Amazon’un iştirak şirketi olan Amazon Web Services, Blockchain teknolojisi ile ilgili önemli araştırmalar yapıyor. Kripto para ve Blockchain alanında uzman olan birçok otoriteye göre, Amazon ;Blockchain teknolojisinin ne denli önemli bir şey olduğunun farkına en erken varan işletmelerden birisi.

Birçok iş modelinin ve çeşitli yöntemlerin çözemeyeceği boyuttaki problemleri, Blockchain teknolojisinden faydalanarak çözmeye çalışan Amazon; konuyla ilgili ciddi bir mesafe kat etmiş durumda. Şirketin veri sistemlerinden sorumlu yöneticisi olan ve Amazon Web Services’de şimdiye kadar son derece iyi işler çıkaran Rahul Pathak da, bu gerçeğin farkında ve şöyle diyor:

”Büyük bir üreticinin ürettiği tüm ürünleri takip ettirmek istediğini düşünün. Bu tarz vakalar bizim için olağan şeyler. Blockchain ağı, işte bu konuda bizi büyük bir yükten kurtarıyor. Hem daha hızlı, hem daha efektif hem de daha başarılı bir çözüm elde etmiş oluyoruz.”

Görünüşe göre, şirketin konu ile yapacağı çalışmalar gelecekte de devam edecek gibi görünüyor. Amazon, her ne olursa olsun; öncü teknolojilerde açtığı yol ile bilinen bir şirket ve şimdi de bunu Blockchain’e taşımak istemeleri, sektör açısından birçok otoriteye göre çok güzel bir gelişme.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment