Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amazon CEO’su Sirkülasyondaki Bütün Bitcoin’leri Alabilir Mi?

Amazon kurucusu, CEO’su ve Başkanı Jeff Bezos, yakın zaman içerisinde kendi kişisel varlık rekorunu kırmayı başardı. Ünlü girişimcinin artık 172 milyar dolarlık bir servet sahip olduğu düşünülüyor ve Bezos bu seviye ile tüm zamanların rekorunu kırmayı başardı.

Eğer lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı 9.061 dolardan hesaplanacak olursa sirkülasyondaki toplam BTC’lerin değerinin 170 milyar dolara denk geldiği görülüyor. Bu, teoride sirkülasyondaki bütün BTC’leri satın almaya yetecek bir servet gibi gözükse de ünlü Bitcoin yatırımcısı Jameson Lopp bunun mümkün olmadığını belirtti.

Lopp, Bezos’un asla bütün BTC’leri satın alamayacağını belirtse de bunun sebebini açıklamadı. Sebebi ise temel arz-talep dengesi ve Bitcoin yatırımcılarının ellerindeki BTC’lerin hepsini satmak istememeleri olarak açıklanabilir.

Eğer Bezos veya onun gibi milyarder bir isim bir anda bütün BTC’leri satın almaya kalkarsa fiyatın buna bağlı olarak benzer bir artış yaşaması muhtemel. Sınırlı arza sahip olan ve her gün belirli miktarda kazılabilen BTC’nin fiyatı yüklü alımlardan sonra da buna bağlı olarak artmakta. Bezos’un böyle bir durumda bütün BTC’leri satın alması ise tam anlamıyla imkansız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment