Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amazon Kendi Kripto Para Birimini Mi Üretecek?

Şu sıralar özellikle Reddit gibi sosyal medya platformlarında, online alışveriş devi Amazon‘un kendi kripto para birimini çıkartacağı yönünde spekülasyonlar dönmekte. Peki bu olay gerçekten olacak mı?

Online harcama sektörü şu sıralar her yıl gücüne güç katarak artmaya devam ediyor. Bir çok internet hızının artması, akıllı telefonların yaygınlaşması ve online alışverişin artık gerçek bir ihtiyaç gibi gözükmesi üzerine, sadece ABD içerisindeki online alışveriş bile 2017 yılındaki bütün perakende satışlara oranla %13 daha üstün çıkmaya başladı. Söz ettiğimiz rakamların toplam hali, 453.46 milyar dolar! Amazon da söz konusu sektörün en büyüklerinden bir tanesi ve dedikodulara göre alışverişleri daha kolay ve kazançlı yapmak için kendi kripto para birimini üretebilir.

Amazon Kripto Para Birimi

Yakın zamanda Townhall kaynağında yayınlanan bir yazıya göre, Amazon gerçekten de kendi kripto para birimini çıkartabilir. Yazının sahibi Jeff Brown, firmanın eninde sonunda bunu yapacağını ve yapmak için de kendince haklı sebepleri olduğunu iddia etmekte.

Yazının içeriğinde firmanın şimdiden kripto para birimleri ile ilgili bir kaç domain adresini satın aldığı vurgulanmakta. Firma şimdiden amazonbitcoin.com adresini satın alıp, daha sonra amazoncryptocurrency.com, amazoncryptocurrencies.com ve amazonethereum.com gibi adresleri satın aldı hem de 2017 yılının Kasım ayında.

Yazarın sunduğu kanıtların bir diğeri ise, firmanın yeni teknolojiler ile olan bağı. Amazon yeni ve gelecek vaat eden Kindle, Echo ve Fire cihazları gibi ne varsa işe dahil olmayı seviyor.

Bakalım ilerleyen günlerde Amazon yetkililerinden herhangi bir açıklama gelecek mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment