Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amazon Kripto Paralarla İlgili Yeni Alan Adları Kaydettirdi

Halka açık online kayıtlara bakılacak olursa, e-ticaret devi Amazon kripto paralarla bağlantılı 3 yeni alan adı kaydettirdi.

Whois Lookup adlı alan adı sorgulama sitesinden alınan verilere göre, 31 Ekimde 3 yeni web adresi Amazon tarafından tescil edildi. Sitelerin adresleri ise “amazoncryptocurrencies.com,” “amazoncryptocurrency.com” ve “amazonethereum.com” şekline sıralanabilir. Alan adlarının kayıtlı olduğu isim Amazon Technologies Inc. olarak belirlenmiş. Bu şirket, Amazon.com’un yan kuruluşu ve daha önce Amazon adına patent başvurularında da bulunmasıyla biliniyor.

Kayıtlarda verilen telefon numaraları Amazon’un resmi işlerini yürüten bir departmana ait. Ancak bu kayıtları farkeden kişiler numarayı aradıklarında herhangi bir temsilciye ulaşamamış. Kayıtların yapıldığını haber olarak sunan ilk site, alan adı endüstrisiyle ilgili olan DomainNameWire.

Şimdilik kayıt edilen websitelerinin ne amaca hizmet edeceği tam olarak bilinmiyor. DomainNameWire’da yapılan bir haberde yazılana göre, bu alan adları sadece koruma için alınmış olabilir. Amazon 2013’te “amazonbitcoin.com” adlı alan adını da kayıt ettirmişti. Ancak kullanıcılar o günden beri linke ulaşmaya çalışınca amazon.com’a geri yönlendiriliyorlar. Bu da DomainNameWire’ın teorisini oldukça güçlü kılıyor.

Buna alternatif olarak, Amazon diğer kripto paraların Amazon Coin’le karıştırılmamasını sağlamaya çalışıyor da olabilir. Amazon Coin, yine 2013’te müşterilere başka bir online ödeme yöntemi imkanı tanımak için çıkarılan bir sanal para.

Konu hakkında yorum yapması istenen Amazon temsilcileri ise herhangi bir geri dönüş sağlamamış.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment