Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikalı Madenciler Üçüncü Çeyrekte 6.400’den Fazla Bitcoin Üretti

Koin Bülteni tarafından derlenen verilere göre Kuzey Amerikalı madenciler, yılın üçüncü çeyreği boyunca kendi aralarında toplamda 6.463 tane bitcoin (BTC) üretti.

Riot Blockchain, Marathon Digital Holdings, Bitfarms, Hut 8 Mining, Argo Blockchain, HIVE Blockchain ve Greenidge Generation Holdings tarafından üç ay boyunca üretilen bitcoinlerin değeri, 355 milyon doları aşıyor.

Bunlar gibi Kuzey Amerika merkezli olan BIT Digital ve CleanSpark Inc., finansal tablolarını henüz üçüncü çeyrek için güncellemedi.

Bu yedi şirket, yılın üçüncü çeyreği boyunca üretilmiş toplam bitcoin miktarının kendi aralarında toplamda yaklaşık %8’ini üretti.

Bunlar içinde en üretkeni, eylülde 406; çeyrek boyunca ise 1.291 bitcoin üreten Colorado merkezli Riot Blockchain oldu. Halihazırda 25.646 tane miner çalıştıran şirket, bu sayıyı 2022’nin ortasında 81.150’ye çıkarıp toplamda 7,7 EH/s’lik üretim gücü elde etmeyi hedefliyor.

Dönem boyu 1.252 bitcoin üreterek Riot Blockchain’in arkasından gelen Marathon Digital Holdings, rezervindeki 7.035 tane bitcoin ile sahip olunan BTC miktarı bakımından zirveyi çekiyor.

Marathon, Hut 8 Mining, Riot Blockchain, Bitfarms, Argo Blockchain ve HIVE Blockchain, eylül sonu itibarıyla rezervlerinde toplamda 20.450’den fazla bitcoin (yaklaşık 1.1 milyar dolar) tutuyorlar.

HIVE Blockchain’in rezervinde buna ek olarak 25.000 adet de ether (ETH) bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!