Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikalı Yazılım Şirketi Blockchain Merkezli Spam Önleyici Sisteminin Patentini Aldı

Amerikan Patent ve Marka Ofisi USPTO’nun web sitesinde yer alan bilgilere göre Amerikan merkezli Salesforce şirketi, spam (çeldirici) mailleri Blockchain aracılığı ile saptayan bir sisteminin patentini aldı.

Müşterilerine bulut destekli e mail platformu olarak hizmet veren Salesforce, bu yeni patenti ile birlikte bir mailin spam olup olmadığını Blockchain teknolojisi ile anlayacak. Bu programın aynı zamanda hali hazırdaki filtreleri de başarılı bir şekilde güncelleyeceği ve geliştiriceği ifade edilirken, bir mailin spam olup olmadığının artık daha net bir şekilde anlaşılabileceği vurgusu yapıldı.

Patent başvurusunda sistemin nasıl çalışacağına dair teknik detaylar da anlatıldı. Salesforce, bu sistem sayesinde mail sektörünün deneyimlerinin gözle görülür şekilde iyileşeceğini umuyor. Patent başvurusunda şirket ayrıca Blockchain teknolojisinin medikal kayıtlar, eğitim transkript belgeleri, telif hakları ya da yasal süreçlerde de kullanılabileceğine vurgu yaparken, kendilerinin ise işin mail kısmına odaklandığını ifade etti.

Basında yer alan diğer haberlere göre de, bir başka mail platformu Credo da, aynı Salesforce’un yaptığı gibi bu tarz mailleri eliminie etmek için çalışmalar yapıyor. Platformun yatırımcıları arasında kripto para piyasalarının bilinen ve takip edilen isimlerinden Tim Draper da yer alıyor.

Amerika’da başta IBM olmak üzere birçok dev şirket şu anda Blockchain ile ilgili patentleri alabilmek için adeta birbiri ile yarışıyor. Bu durumun da Amerika’nın geleceteki haline olumlu katkı yapması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment